Tiistain treent suoritettiin Heinäjärventien maastoissa, lunta n. 10 cm ja pakkasta -10C. Lommolle tehtiin kaksiosainen treeni. Ensin ilman suurempaa hetsausta, ns. normaali etsintään lähtö. maalimies ison kukkulan laella ja lähtö alueelle juuri kukkulan juurella. Haju levisi selvästi alarinteeseen, ei vetänyt koiraa ylös ennen kuin oltiin reilusti tuulen yläpuolella. Sitten eteni varmasti ja päättäväisesti ja hyvät pitkät haukut. Oli myös aloittanut haukkumisen heti maalimiehelle päästyään.

Koira autoon ja seuraavassa sessiossa nostettiin virettä. Maalimies josten metsään ja koira perään. Tokihan vauhtia oli erilailla. Nämä nostatustreenit varmasti palvelisi meidän vanhaa rouvaa hyvin; maalimieskin saa olla aktiivinen ja kannustava. Ajatuksena voisi olla: 1/3 treeneistä nostatusta, vauhtia, aktiivisia ukkoja. Sekä sen vahvistusta, että sinne ukolle mennään hajulta, vaikka minä kutsuisin. 1/3 treeneistä jotain päänvaivaa; outoja piiloja, ukkoja puussa, käveleviä, laulavia maalimiehiä, maalimiehiä tosi lähekkäin jne. Jälleen tarvittaessa aktiivisia maalimiehiä jotta saadaan onnistumisia. 1/3 treeneistä "perus"etsintää, vaikka vain yksi ukko ja paljon tyhjää aluetta. Verrataan muuhun treenaamiseen; eihän tokotreeniäkään koko ajan tehdä kokonaisia koemaisia liikkeitä vaan nimenomaan vaikeutetaan yhtä osa-aluetta mutta vastaavasti otetaan muilta vaatimustasoa pois. Ja muistetaan että Lommo oppii onnistumisista. Ja kestää epäonnistumisia ehkä keskimääräistä huonommin.

Ruostetta yritin haukuttaa, ei onnistunut vielä tuolla häiriössä ja uudessa paikassa. Pitääpä ottaa purkki mukaan lenkeille ja muihin paikkoihin missä kierretään ja ruvetaan yleistämään.