Meille vuoden ensimmäiset treenit treenattiin kuinkas muuten kuin vesisateessa...

Ajattelin, että harjoitellaan lisää pistoja, mutta eihän siitä mitään tullut. Pitää vähän miettiä, haluanko pistoja tekevän koiran vai muuten ihan hyvin liikkuvan ja etsivän koiran. Toisin sanoen pitääkö ruveta korjaamaan jotain mikä ei ole rikki, ja jaksanko ruveta panostamaan pistotyöskentelyn muistelemiseen kun etsimisessä ei ole muuten vikaa?

Ensimmäinen otettiin siis pakona, jotta pistoajatus muistuisi mieleen. No, eip ämuistunut, vaikka koira olikin täpinöissään tästä. Ensimmäinen pisto poukkoili, ei uponut riittävästi. Toinen lähti vinoon, sitten saikin hajun maalimiehestä ja eteni toiseen suuntaan vinoon. Kolmas pisto taas jotain muuta kuin pisto, mutta maalimies löytyi takarajalta (eteni siis taas poikittain alueella...). Sitten partioitiin viimeinen maalimies.

Positiivista oli ilmaisut ja hallinta, ei yrittänyt lähteä maalimiehiltä, vaikka yksi seisoi mm. tiheässä kuusikossa. Jos haluan treenata lisää pistoja, pitää treeni suunnitella paremmin. Esim. pakoja syvälle metsään ja hyvään piiloon. Ja itse tiedän, missä maalimies sijaitsee, jotta kannattaa mennä sinne, minne minä opastan. Näillä saisi tietysti taas vähän intoa ja vauhtia, mutta sitten taas, kuinka paljon sitä tarvitaan? Olisiko järkevämpi laittaa paukkuja siihen, että kaikissa ihmeellisissä paikoissa olevat oudotkin maalimiehet pitää ilmaista ja pienetkin hajuvanat selvittää? Hmm... Hankala juttu.