Viikonloppu meni kovin koiramaisissa merkeissä kun oltiin tottistreeneissä molempina päivinä.

Lauantaina normaalilla tokovuorolla siis treenasin ensin Rutun kanssa kaikki alo-luokan liikkeet, sillä oli tosi hyvä meininki ja selvästi kivaa. Seisomista tehtiin vain heittelemällä nameja, muut liikkeet kokonaisena kertaalleen läpi.

Lommon kanssa aloitettiin taas koiran aktivoinnilla, ja ruvettiin tekemään perusasentoja. Nepäs olivatkin hukassa. Eli tätä treeniin nyt kovasti, että löytyisi taas suora ja tiivis asento. Sitten tehtiin ruutua niin, että apuri kävi viemässä namit ilman että koira näki. Muutama toisto, ja meni tosi hienosti. Luoksetuloja tehtiin pari kertaa niin, että lähdin juoksemaan pakoon kun koira lähti lujaa, eli yritettiin saada kiihduttämään entisestään. Tämä toimikin hyvin, pitää tehdä vaan vaihtelevasti näitä ja välillä antaa juosta myös pidemmän matkan ennen kuin lähtee juoksemaan, välillä myös palkka esiin myöhemmin. Pienen tauon jälkeen ensin paikalla istuminen ja sitten paikkamakuu, meni ok vaikka taisikin mennä istumisessa maahan aluksi.

Sunnuntaina käytiin Kuopiossa lappalaiskoiraporukalla (olikin iso porukka!) ja siellä Ruttu teki ruutua ja toko-leikkiä. Ruutu vahvistui hyvin muutamien toistojen myötä ja vauhti kasvoi. Avustaja heitti palkkaa naksusta. Tauton jälkeen Ruttu teki paikkamakuun, erittäin hyvä ja rauhallinen oli.

Lommo aloitti istumisella ja paikkamakuulla. Jälleen istumisesta maahan,  eli nyt helpotetaan ja seuraavaksi pitää olla ihan lähellä ja kehua rauhallisesta istumisesta. Sitten tehtiin ruutua, ja onneksi oli avustaja joka ei tiennyt Lommon tasoa, sillä hän veikin vain purkin kannen ruutuun, ei koko purkkia. Sitä ei sitten lähetyspaikasta näkynyt, Lommo lähti kyllä juoksemaan muttei oikein tiennyt minne. Puolimatkasta se kuitenkin bongasi ruudun (tai purkin kannen?) ja sitten hoksasi että tätähän tässä haettiinkin. Eli seuraavalla kerralla voisi tehdä vaikka lämmittelyn jälkeen yhden toiston ilman, että ruudussa on mitään alustaa ja katsotaan löytyykö paikka. Sitten pari seisomista niin että pallo lensi, ja sehän meni hienosti. Sitten pähkäiltiin Sadun kanssa perusasento-ongelmaa ja todettiin että peilin edessä treeniä vaan, että itse pystyy olemaan suorassa ja näkee milloin koira on hyvin. Erittäin hyödyllinen ja kehittävä treeni siis!