Lauantaina pidettiin toko-iltamat Pieksämäellä, ja oli taas hyödyllistä päästä treenaamaan uudessa paikassa ja uudella kokoonpanolla.

Rutun kanssa tein PK-tottisliikkeitä, ensin paikallaolo, joka oli aluksi rauhaton, mutta kävin antamassa välipalkan rauhallisemmassa kohdassa, ja toinen jakso oli jo oikein hyvä. Ohjaajan moka taas, kun en antanut koiran rauhassa tutustua uuteen paikkaan ennen aloittamista. Sitten otettiin jääviä liikkeitä, ensin liikkeestä istumisia muutama kerta, jotka sujuivat ok, joskin Ruttu oli vähän vaisu koko treenin ajan. Tästä palkkasin vasta vapautuksella ruokakupille. Maahanmenoja otin muutaman lämmittelyksi, ja sitten liikkeestä ensimmäinen olikin niin hyvä, että vapautin siitä suoraan kupille. Myös seisomiset sujuivat melko hyvin, täytyy vain itseni ruveta tietoisesti vähentämään käsimerkkejä ja vartaloapuja. Seisomisiin varsinkin naksu sopisi avuksi, ilman käsimerkkiä voi koiran palkata välittömästi naksauttamalla paikalleen jäämisestä.

Lopuksi otettiin estettä, minä pyrin antamaan mahdollisimman vähän ylimääräisiä merkkejä, ja otettiin välillä myös vaikeammista kulmista. Tämä tehtiin naksuttelemalla, mikä toimi oikein hyvin. Toisella sessiolla palattiin vielä hyppäämään este pari kertaa korkeampana (PK:ta ajatellen), Hertta oli apuna toisella puolella palkkaamassa, ja Ruttu kuunteli tosi hyvin kun jouduin pari kertaa korjaamaan kun oli menossa ohi.

Lommon oli vaikea taas keskittyä, uusi paikka ja uusi häiriökoira... Naksuttelin sille kontaktia, sitten istumisia, ja muutaman maahanmenon, johon tarvitsi kyllä apuja. Sitten kierrettiin henkilöryhmää, ja saatiin hyviä vinkkejä seuraamiseen: ohjaaja suoraksi, etten kenota koiran päällä, ja että koira oppii hakemaan siitä huolimatta kontaktin oikeassa paikassa. Ja perusasentoihin pitää satsata, pitää harjoitella paljon seinän vieressä (naksu on hyvä) että oikea paikka löytyy. Ja pitääpä ruveta opettamaan Lommollekin palkkaamista suusta...

Kiitokset Tarulle järjestämisestä ja kaikille hyviä neuvoja antaneille!