Viikonloppu vietettiin antoisan hakukurssin parissa Lea Kilpeläisen johdolla. Kiitos Lealle ja Hertalle taas järjestelyistä.

1244445131_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1244445435_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Lauantai aloitettiin pohtimalla hakutyöskentelyä ja ilmaisua, päällimmäisenä mieleen jäi Lommon juoksemiseen liittyvä keskustelu mahdollisesta paineistumisesta, kun hakuilu on niin kivaa ja vähän jännääkin, jonka koira sitten purkaa juoksemalla. Paineen sietoa ja rauhoittumista voi kuitenkin harjoitella myös kotona, ja onkin ideoita päässä, miten tämä onnistuu. Kurssilla kuitenkin toimi hyvin, että otettiin ennen treenejä aina haukkuharjoitus (työvaihde päälle) ja lisäksi vuoroa odotellessa rauhoituttiin Lommon kanssa ja tultiin alueelle "hallinnassa".

Ensimmäinen treeni oli siis haukkuharjoitus, ja hienostihan se haukku irtosi, Lommo hihnassa ja purkin avulla vähän härnäämällä oikein hienoja sarjoja. Eli nyt  alussa pitää koiraa kannustaa ja kehua hyvistä haukuista (kehun ajoitus myös tärkeää). Ja purkki voi olla vielä esillä. Syliin ryysäämistähän tuolla ei oikeastaan ole, ja pitää opettaakin haukkuminen oikeassa paikassa maaten/istuen, ettei ongelmaa synnykään. Lisäksi haukku rentoutuu ja paranee, kun tulen koiran lähelle tukemaan sitä.

Ensimmäisessä hakutreenissä maalimiehet lähtivät näkölähdöllä yhtä aikaa kohti etukulmia, ensimmäinen maalimies jäi vähän lähemmäksi. Hienot pistot ja hyvin irtosi haukut. Kolmannelle tehtiin yliheitto, tähänkin tuli hyvä huomio, että koiralle pitää antaa uusi käsky tarpeeksi ajoissa, ettei se hidasta ohjaajan luona vaan pystyy vain lisäämään vauhtiaan ohjaajan ohittaessaan. Varsinkin Lommon kohdalla tämä lienee parempi tapa, sillä se tykkää siitä työn tekemisestä ja palkkautuu jos siitäkin (ei tarvitse ottaa koiraa haltuun välillä.)

Päivän toinen hakutreeni oli myös kolmen maalimiehen treeni, jossa yksi maalimies oli lähempänä, jolloin ehdin taas tukemaan koiraa haukuissa lähemmäksi. Pistot olivat hienoja ja jälleen kaksi yliheittoharjoitusta.

Sunnuntaina jälleen aloitettiin haukkuharjoituksella, jossa kiersin maalimiestä ja koiraa rauhassa ja maalimies haukutti. Maastoon mentiin sitten viimeisenä, ja ajattelin, että nyt voi tulla juoksemista, koira oli san verran täpinöissään sitä lenkittäessäni. Mutta pikku Lommo olikin oikein innostunut ja meni maalimiehille hienosti suorilla pistoilla. Toiselle maalimiehelle eteni yliheitolla josta maalimies toi pois ja sitten siirryttiin radan lopppupäähän, jossa umpipiilo. Siellä Lommo joutui vähän miettimään, onko siellä ihmistä, mutta haukahti lopulta muutaman kerran. :D

Sunnuntain toinen treeni oli sitten lyhyt kahden piston treeni motivaation nostattamiseksi (tuntui, ettei tuo koira sellaista välttämättä tarvitse...), ensimmäinen pisto takarajalle asti harjun yli pimeälle maalimiehelle josta maalimies toi koiran pois, ja toinen jänis, joka säntäsi juoksuun, kun koira lähti pistolle. Sieltäkin maalimies toi koiran pois. Lommo oli tyytyväinen niinkuin ohjaajakin! Hieno viikonloppu ja tosi mukava porukka!

Lisää kuvia kuvagalleriassa nro 2.