Eilen peko-treeneissä oli niin hyvä jälkitreeni, että voi olla taas pikkupolokoilasta ihan ylpeä.

Jälki oli reilun 3h vanha, 1,5 km pitkä ja pieniä jippoja siellä täällä. Metsätien ylityksiä oli muutama, yksi esine oli kulmassa, yhdessä kohtaa jäljen tekijä käveli puunrunkoa pitkin ja yksi terävä kulmakin oli. Esineitä oli jotain 7-8, kaikki nousivat upeasti. Miksi tämä ei onnistu kokeessa?

Jäljen nosto oli ok, tosin Lommo teki pienen kiepin metsässä ennen varsinaista jälkeä, ei kuitenkaan lähtenyt jäljestämään, joten helppo oli lukea että ei se jälki siitä mennyt. Pientä haastetta aiheutti myös juuri janalta kulkenut koiran ulkoiluttaja, liekö siitä tullut tuo harhajälkikin. Jälki nousi rauhallisesti mutta varmasti. Melko reipasta vauhtia (Lommoksi reipasta) ja kohtuullisen korkealla nenällä mentiin, mutta hyvin Lommo piti huolen jäljestä, tasaisin väliajoin nenä kävi tarkistamassa hajua. Kohtalainen tuuli selvästi sekoitti välillä, mutta olin työskentelyyn kyllä tosi tyytyväinen. Terävä kulma meni ongelmitta, samoin alustan vaihdot. Jokusesta kulmasta meni yli, mutta tosi aktiivisesti ratkaisi aina hukat. Puunrunkoa pitkin kävelyn jaksoi ratkaista itse aktiivisesti, vaikka tuolloin oltiin jäljestetty jo jotain puolisen tuntia. Reilun kilometrin kohdalla tultiin metsäautotielle, jota pitkin Lommo olisi lähtenyt. Totesin suunnistajalle, että nyt koira ei kyllä jäljestä, ja sitten jouduttiin vähän tsemppaamaan, että jaksoi vielä etsiä jäljen. Tämän jälkeen oli kuitenkin pian esine, josta Lommo sai selvästi lisää tsemppiä ja loppujälki mentiinkin taas hyvällä asenteella. Aikaa meni n. 45 min. Selvästi huomasi pulen tunnin kohdalla että alkoi väsyä, mutta kaiken kaikkiaan teki kyllä hyvin töitä loppuun asti ja ohjaaja saattoi kyllä olla tyytyväinen!

TOKO SM:ien jälkeen sitten uusi samanlainen, nyt välissä voitaisi tehdä pari jotain lyhyempää, joissa on jotain jippoja, ja varsinkin sitä riistaa.