Ollaan treenattu hallissa heti lokakuun alusta saakka 1 krt viikossa ja sen lisäksi kotona/lenkeillä ulkona myös. Varkauden helmikuun tokokokeeseen piti ilmoittautua (ja koira olisi kyllä ollut ihan hyvin treenattukin tuota varten) mutta sitten meille tuli pikaisella aikataululla paikkakunnan vaihdos eteen, ja muutto tietysti oli tekeillä jo kovasti kokeen aikaan.

Nyt Peltikorjaamo sitten vaikuttaa Lahden seudulla ja täällä jatketaan treeniä kunhan sopivat porukat löytyvät.

Totta jos puhutaan syksy ja talvi ovat menneet päätä seinään hakatessa koiran motivoinnin suhteen. Aina välillä on koomattu ihan tosissaan, sitten taas saatu hommaa eteenpäin ja taas sitten koomattu. Silloin kun Lommolla on hyvä meininki, se tekee ihan kivasti (mitään tykkiä siitä on turha kuvitella minun osaamisella, mutta ihan sievää ja iloista touhua), mutta kun se raja hyvän ja huonon välillä on niin häilyvä. Enkä tiedä miten palata rajan yli enkä tiedän mistä sinne rajan väärälle puolelle välillä mennään.

Ehkäpä tämänkin takia olisi syytä kirjailla treenejä ylös aina ja miettiä vielä jälkikäteen onnistuneen/epäonnistuneen treenin syytä.

Tavoitteena Lommon kanssa tietysti edelleen peko-puolen koekuosiin saattaminen. Nouto puuttuu, mutta siitä on jo uudelleen motivaatio kerättynä ja treeni pistetty alulle, nyt sitten yritetään kuitenkin naksuttelemalla takaperin ketjutuksella. Jospa se siitä lähtisi etenemään... Sen lisäksi mieleni halajaa toko-hommiin, että sieltä puolelta saisin uusia ideoita ja kokeisiinkin on tarkoitus mennä kunhan tässä keksin missä päin ruuhkasuomea niihin voisin mennä.

Maanantaina oltiin jo P-H Lappalaisten tokotreeneissä, jotka ovat joka toinen viikko. Aloitettiin seuraamisen käännöksillä, hyvä vinkki Lauralta että myös oikealle voi kääntyä vain paikallaan, jolloin Lommon pitää osata tiivistää automaattisesti. Sitten tein "kokeenomaisesti" jäävät liikkeet järjestyksessä seiso-istu-maahan. Istuminen aiheutti ongelmia jälleen, kun ensimmäisellä seisominen onnistui ja palkkasin siitä. Sitten tarjosi aluksi vain seisomista. Vahvistettiin ja autettiin sitten että istumisia alkoi tulla. Eikä koira lannistunut, vaan teki ihan hyvin vaikka tuli virheitä. Lopuksi vähän leikkiä. Ja treenivuoron loppuun paikkaistuminen ja -makuu, menivät tosi hienosti vaikka oli paikkamakuussa piilossakin.