Jälleen kokoonnuttiin maneesille treenaamaan. Ja kivasti meni!

Ruttu oli heti alkuun rivipaikallaolossa. Menin piiloon, olin piilossa melko pitkään, ja se nousi ylös. Kävin korjaamassa, olin piilossa hetken ja vapautin. Rauhallinen ja hyvä paikallamakuu muuten. Sitten seuraamisia, ja huomasin, että kun itse turhauduin parin huonon käännöksen jälkeen, alkoi seuraaminenkin olla haahuilua. Sitten paransin omaa asennetta, että meillä on kivaa seurata, ja menee hyvin, niin jopas Ruttukin ilostui ja skarppasi. Nyt pitää vaan välillä ottaa niitä pidempiäkin seuraamispätkiä, sillä kontakti alkaa olla pääosin sellaista että mullekin kelpaa.

Seuraavaksi luoksetuloja, ensin lyhyeltä matkalta naksulla, sitten pitkältä matkaslta yritin saada vähän vauhtia. Laukalla lähtikin, ja laukasta naksutin ja palkkasin. Sitten noutoa, aluksi naksuttelin kapulan nostosta, piti taas asetella kapula siten, ettei kuonon tarvinnut käydä hiekassa kun kapulaa nosti... Sitten nostot menivätkin kivasti. Sitten tehtiin tuontiharjoitus siten, että Panu piti ruttua kiinni, Rutulla oli kapula suussa. Vähän innostettiin sitä, ja kutsuin noutokäskyllä luokse. Lähtikin laukalla, mistä naksutin. Uudelleen sama, ja kun Ruttu tiesi, mistä on kyse, se ei jäänyt enää niin varovaisen näköisenä Panun luokse. Vauhtikin oli parempi, ja naksusta Ruttu toi kuitenkin kapulan jalkojen juureen saakka! Lopuksi eteenmeno. Ruttu lähti purkkia kohti laukalla suoraan, huusin hyvä, mihin vauhti tyssäsi. Eli ohjaaja pitää suunsa kiinni kunnes haluaa oikeasti vapauttaa koiran. otettiin uusi lähetys purkille, mikä menikin sitten hyvin.

Lopuksi vielä otin hyppynoudon ihan pikkuruisella esteellä. Rutulla oli kuitenkin hyvä into ja Rutuksi hyvä vauhti! Siihen oli hyvä lopettaa.

Lommon kanssa treenattiin seuraamista ja käännöksiä. Namia oli kädessä, mikä vähän häiritsi välillä. mutta sai kyllä penikan keskittymään. Tehtiin aina muutama askel ja 90 asteen käännös. Se meni kyllä niin mainiosti, että pitää jatkaa kotona ja palkata suusta sylkemällä, niin saa namit käsistä pois. Sitten luoksetuloja, lyhyitä ja pitkiä. Meni ok. Sitten liikkeestä istumisia, pitää ruveta näihin keskittymään nyt. istu-käsky on ihan hakusessa... Liikkeestä seisomiset menivät paljon paremmin. Lisäksi keskittyminen oli melko mainiota, vaikka oli Rasa häiriökoirana. Sitten tehtiin noutoharjoitus (pitoharjoitus), mitä joutui vähän kaivamaan ulos, mutta lopulta se meni ihan mukavasti. Täytyy ruveta antamaan ehkä huippupalkkaa näistä. Lopuksi sitten paikalla makuu namipurkin kanssa, Lommo oli mahtavan rauhallinen mutta keskittynyt. Siitä namipurkki palkaksi ja koira vapaaksi juoksemaan. Ainakin hauskaa oli ;)