Hakutreenit on menneet niin mukavasti tässä viime aikoina, että arvelin jo, että tällä kertaa menee haikommin, vielä mitä.

Rutun ensimmäinen maalimies oli n. 50 metrissä, jonne eteneminen oli pusikkojen ja kuusikkojen läpi. Ruttu lähti muutaman kerran lähetyksestä etenemään alueen tallausjälkiä pitkin, mutta palasi takaisin mainiosti, kun pyysin. Tästä olin tyytyväinen. Lopulta kun se lähti etenemään kunnolla, se löysikin hajun ja maalimiehen. Haukut ekalla maalimiehellä pyydettiin siihen asti kun tulen luokse, joten Ruttu sai kyllä haukkua ihan reippaasti, hyvin se haukkuikin.

Toinen maalimies ei löytynyt ihan niinkuin olin suunnitellut (lähetys etulinjaa pitkin ja maalimies löytyisi sitten takaisin päin tullessa). Ruttu lähti etenemään vinoon etulinjalta, ja lopulta meni melko suoraan maalimiehelle. Into sillä oli kuitenkin hyvä. Kolmas lähetys oli vähän selkeämpään maastoon, jossa Ruttu etenikin paljon paremmin. Neljännelle piti taas lähettää tiheän pusikon läpi, ja jouduin pyytämään Rutun takaisin pari kertaa, ennen kuin eteneminen oli hyvä ja suora. Kaiken kaikkiaan treenit onnistuivat kuitenkin hyvin, ja hallittavuus ennen kaikkea sai minut tyytyväiseksi.

Lommolla oli myös hyvät treenit, se ei juossut yhtään rinkiä ylimääräistä! Ensimmäiseltä maalimieheltä haettiin haju alueelle tullessa ja se muistikin sen lähetyksessä hienosti, eteni suoraan maalimiestä kohti vaikka edessä oli sama pusikko kuin Rutullakin. Toinen oli haamu, hienosti meni, kolmas oli vähän lähempänä mutta selkeämmässä maastossa. Lähetys meni vinoon, kun itse lähetin sen sinne, mutta eteneminen oli hieno ja Lommo sai hajun hyvin. Sitten joutuikin tekemään vähän töitä, että paikallisti maalimiehen, mutta kaikki meni suunnitelmien mukaan. Tänään sitten jälkiä tallaamaan.