Eilen kävin töistä tullessani tallaamassa molemmille koirille jäljet vanhenemaan, ja sitten lähdettiin tottistreeneihin. Rutun hyvä tottisvire on nyt jotenkin laantunut. Keväämmällähän se puhkui intoa, kun päästiin treenaamaan, nyt se on kovin vaisu, eikä oikein innostu mistään. Ja kotona se kuitenkin höyryää normaalisti, kun kaivan nameja kaapista ja rupean tekemään. Seuraavalla kerralla koitankin kentällä, että otan ensin Lommon ja sitten vasta Rutun.

Rutun kanssa otettiin ensin noutoa, mikä tosiaan vaatii paljon treeniä vielä kotosallakin. Ja Kotona pitää muistaa, että toistaiseksi antaa sen hakea kapulan aina heti, ilman perusasentoa, kun se on niin epävarma. Sitten seuraamisia, mitkä ei kyllä toiminut, kontakti ei pysynyt ja se haahuili miten sattuu. Ajattelin sitten, että saan siihen vähän vauhtia, kun mennään hyppimään, ja estehypyt olivatkin oikeastaan ainoat, jotka toimivat tänään. Lisäksi este oli suht korkea (90 cm?) joten varmuus alkaa löytyä. Tosin, pitäisi kai sen hypätä molempiin suuntiin puhtaasti, nyt se hyppäsi vain tullessa puhtaasti, mennessä ponnisti. Pitää tätä treenata niin, että vien namit esteen toiselle puolelle ja palaan koiran luo lähettämään. Jos tulisi paremmin vauhtia. Kaikki muu oli epävarmaa ja ponnetonta. Luoksetulokaan ei innostanut, ja eteenmeno, joka mentiin eri suuntaan kuin normaalisti, ei lähtenyt sinne päinkään.

Tottis on kyllä niin tuulella käyvää meillä. Keväällä, kun koira oli into pinkeänä tekemässä, minäkin olin innostunut, ja tottis oli oikein kivaa. Nyt kun on useat treenit kentällä menneet vähän miten sattuu, on fiiliskin jotain ihan muuta. :( Mistähän sen vireen saisi takaisin... Vai pitääkö odottaa että seuraavat juoksut tulee, niin voi taas nauttia treeneistä?

Lommon kanssa onneksi meni paljon paremmin. Kun kentällä ei ollut muita koiria, se jaksoi keskittyä paljon paremmin. Paikallamakuut olivat vähän levottomia, niitä pitäisikin muistaa treenata enemmän. Muuten treenien aiheena oli paljon leikkiä, ja välissä vähän sivulletuloja, maahanmenoja, ja luoksetulo. Pääasia, että Lommon huomio pysyi minussa ja se leikki minun kanssa.