Eilen sitten oltiin hakutreeneissä sateisessa kelissä.

Lommolla oli neljä maalimiestä. Ensimmäiselle (n. 30 metrissä) se irtosi oikein hyvin, mutta toista se yritti lähteä etsimään tallausjälkeä pitkin. Meni jokin tovi, ennen kuin koira palasi kierrokseltansa, uudella lähetyksellä se lähti taas jäljestämään, mutta sai kuitenkin hajun, jota lähti sitten paikallistamaan. Kolmannella Lommo alkoi olla jo selvästi väsynyt, sitä piti vähän kannustaa etsimään. ja neljäs oli niin helppo, että haju kantautui nokkaan hyvin pian, kun se oli irronnut. Jälleen tuli hommasta oppia lisää, ja huomautus, että pohjaa pitää luoda tuolle penskalle vielä.

Ruttu oli vähän ylikierroksilla kun otin sen autosta, ja keskittyminen siitä vähän kärsi. Alueelle tullessa se oli jo karkaamassa toisen maalimiehen suuntaan, sain sen kuitenkin takaisin, ja tein lähetyksen ensimmäiselle etukulmaa kohti. Tottakai se teki u-käännöksen ja lähti etsimään toista maalimiestä josta sillä oli jo vainu. Se työskenteli hienosti ja löysi maalimiehen kiven päältä, valitettavasti vain väärältä puolelta keskilinjaa... Muös haukut olivat hyvät ja tasaiset. Toinen lähetys ensimmäistä maalimiestä kohti olikin onnistunut, aivan suora pisto ja hyvä eteneminen. Kolmas maalimies löytyi myös hyvällä pistolla, mutta tälla kertaa oli taas ongelmana hallinta (vähän ylikierroksia).

Mutta opettavaiset treenithän ne olivat. Lommolle lisää varmuutta suoraan etenemiseen (hajumuistikuvia, haamuja, tuulen hyväksikäyttöä) ja Rutulle voisi välillä ottaa myös hajumielikuvia/haamuja. Ja ennen kaikkea omaa koiraa pitäisi lukea vähän. Jos sillä on selvästi haju maalimiehestä keskilinjalla, kannattaisi ehkä lähettää sinne... ;)