Tällä viikolla ollaankin lepäilty, mutta torstaina vihdoin oli motivaatiota lähteä koirakentälle.

Lommo kanssa ensin naksuteltiin, keskittyminen oli aika mukavaa. Tehtiin kontaktia, sivulletuloja ja "noutoa", jossa varmaan yritetään kotona päästä eteenpäin, eli irrottaa omaa otetta kapulasta. Sitten mentiin hyppimään estettä, mikä meni mukavasti, pitää vaan muistaa jättää käsimerkkiä pois, että oikeasti oppii sen sanankin... A-esteelle tehtiin muutama huono lähestyminen, sitten tajuttiin että avustajat voivat auttaa, ja sittenhän se menikin kivasti yli. Sitten vain leikittiin, patukat toimivat kyllä hyvin.

Ruttu pääsi ensin paikallaoloon, ensimmäisellä pätkällä nousi seisomaan, kielsin ja pyysin maahan. Sitten kävin palauttamassa sen hiukan taaksepäin. Toisella pätkällä se olikin ihan rauhassa, mutta edelleen pitää harjoitella noita sivulle siirtymisiä/nousemisia. Sitten tehtiin seuraamisia, joihin en ollut oikein tyytyväinen. Pitäisiköhän ottaa seuraamiskuuri, usein, mutta lyhyitä pätkiä, ettei mennä siihen, että Ruttu tarjoaa taas kaikkea, kun en ole tyytyväinen ja toistan ja toistan... Liikkeestä seisominen junnaa paikallaan, ilman käsimerkkiä ei vain pysähdy, vaikka pienellä käsimerkillä jääkin nätisti paikalleen. Yritetään nyt sitten heittää palkkaa pelkästä pysähtymisestä, sekä takapalkalla. Jos lähtisi edistymään. Pitäisi muistaa myös keskittyä omaan liikkumiseen, ettei touhua ihan liikaa.

Nouto otettiin kahdesti siten, että annoin kapulan (siis oikean kapulan!) Rutun suuhun. Reipas palautus, kapulan ottaminen vain on vähän vastenmielistä. Toko-hypyt meni hienosti, Ruttu jää nätisti seisomaan esteen taakse. A-estettä tehtiin heti avustajan kanssa, kävi vain niin, että karkasi pari kertaa esteen yli (olipahan ainakin rohkea!), mutta näistä ei saanut palkkaa. Pitääkin muistaa treenata tätä avustajan kanssa, ettei saa palkkaa karkaamisesta. Lopuksi vielä melko korkeaa hyppyä (80-90 cm), jota Ruttu arasteli ensin, mutta muutaman kerran hypättiin että tuli rohkeutta. Pitäisi saada vauhti paremmaksi, niin pääsisi paremmin yli, ehkä seuraavaksi treenataan takaisintuloa, että saa vähän vauhtia.