Tuli sitten eilen viesti, että säätiedote näyttää vähän huonolta lauantain jälkikoetta ajatellen... On räntää luvattu. Eli saattaa taas olla, että koe joudutaan perumaan. Odotellaan nyt tämä päivä, ja katsotaan, tuleeko perumisilmoitus.

Oltiin kuitenkin tekemässä tottista Pieksämäellä hallissa, ja pääosin treenit menivät kuitenkin aika hyvin. Lommo oli ensin paikallaolossa rivistössä, ja se oli hurjan hienosti, vaikka olisikin ollut kiva mennä Martin kanssa leikkimään ;) Sitten tehtiin Rutun kanssa jäävät liikkeet kokeenomaisesti, ei palkkausta, muuta kuin kehuja. Seisominen ja istuminen menivätkin ok, mutta maahanmeno ei onnistunutkaan, kun en käyttänyt oikeaa äänensävyä (millä koira on opetettu). Oikealla äänellä onnistuikin mainiosti. Tästä sitten palkkasin. Seuraavaksi luoksetulo maahanmenosta, luoksetulo oli oikein vauhdikas ja loppuasento suora. Seuraavaksi otettiin nouto kapulalla, ensin pelkkä luovutus, sitten kokonainen liike. Laukalla kapulalle ja ravilla kapula suussa, lähtin peruuttamaan jolloin tuli laukalla loppumatkan. Eli treeniä tuossa tuonnissa, ehkä sellaisia, että jätän koiran istumaan kapulan taakse ja pyydän sieltä tuomaan. Ja näin saa vähän pidemmän matkan joten vauhtiakin saattaa tulla enemmän. Lopuksi eteenmeno, mikä menikin sitten pipariksi, ja sitten meni mullakin ajatukset solmuun, että miten korjataan. Onneksi sitten saatiin myös onnistunut toisto. Treeniä vaan lisää...

Lommon kanssa oli hyvä keskittymisharjoitus, kun oltiin aluksi kaikki koirat hallissa. Sitten otin pienen treenin ilman muita koiria; sivulletuloja, maahanmenoja, ruutua ja lopuksi yksi luoksetulo pitkältä matkalta, josta lelupalkka, sitten leikittiin. Mitään ihmeellistä ei siis tehty, mutta olin Lommon keskittymiseen oikein tyytyväinen, vaikka huomasi, että intoa oli vaikka muille jakaa. Ja leikki meni niin hienosti, ettei tarvinnut toista patukkaa käyttää oikeastaan ollenkaan, tapettiin ja riepotettiin vain sitä yhtä.

Tästä jatketaan