Huomasi taas, ettei nurmella olla paljon harjoiteltu, kun oltiin ajamassa sunnuntai-iltana jälkiä. Keli oli tosi tuulinen ,joten jäljet vanhenivat vain vajaan tunnin. Osasin kuitenkin ripotella juustoa jäljille, joten jäljestys luonnistui.

Lommolle oli hieman mutkitteleva jälki jossa oli yksi kulma, 6 keppiä ja 4 polun ylitystä. Nameja oli varmaan yhtä paljon kuin namittomia pätkiä. Jäljestys oli vähän levotonta, ja ensimmäiset 3 keppiä eivät nousseet heti, jouduin auttamaan ja jarruttamaan liinasta. Polkujen ylitykset menivät kuitenkin hyvin, lukuunottamatta viimeistä. Sen jälkeisen kepin ohi mentiin myös väärältä puolelta puuta. Kaksi keppiä kuitenkin nousi, viimeinen jopa heti kun Lommo sen huomasi. Ei siis mennyt huippuhyvin, mutta tietäähän sen, kun ei tuollaisessa maastossa olla jäljestettykään.

Rutulla oli 2 suoraa kulmaa, yksi terävä, 7 keppiä ja yksi hiekkatien ylitys. Tuuli vei lähdössä Rutun jälkeä sivuun, mutta hyvin se löysi ensimmäisen kulman ja jäljesti kepille asti. Seuraavana tehtävänä oli terävä kulma, jonka yli Ruttu menikin reilusti (tiedetäämpähän, mitä pitää harjoitella seuraavaksi!), jouduttiin palaamaan ja jälki nousi uudestaan n. 15 m kulman jälkeen. Siitä kuitenkin tuli palkinnoksi keppi, jonka yli Ruttu meinasi mennä, piti siis jarruttaa. Tien ylitys meni hienosti, mutta jälleen oli menossa kepin yli, palautin takaisin päin, jotta keppi nousi. Loppu olikin melko tarkkaa työskentelyä, kulamssa teki normaalin kiepin (n. 5 m kulman ylitys), mutta viimeinen loiva kulma oli mainio ja myöskin viimeisen kepin ilmaisu.

Jospa tässä syksyn mittaan saisi tuota nurmitreeniä alle, niin metsässä jäljestäminen tuntuisi taas mukavalta ensi vuonna ;)