Tällä viikolla onkin tullut treenattua! Eilen käytiin tottiskentällä, hyvänä häiriönä oli pentukurssilaiset.

Rutun kanssa otettiin ensin paikallamakuu, oikein rauhallinen eikä vilkuillut pentuja oikeastaan ollenkaan. Nouto ensin tasamaalla, oli vähän empivä, mutta toi sitten hyvin. Sitten lämmittelyhyppy pienen esteen yli, ja kaksi hyppynoutoa. Tässä taas ohjaaja saisi keskittyä, ensin annetaan käsky "hyppy" ja sitten vasta "tuo" ;) Toisen hyppynoudon jälkeen (keppi tippui suusta, mutta hienosti Ruttu nosti sen ja hyppäsi sitten vasta takaisin) annoin herkkupalkkaa. Sitten mentiin muutaman kerran A-esteen yli, joka oli minun korkuinen suunnilleen. Lopuksi eteenmeno, jossa jouduin antamaan kaksi käskyä maahanmenoon (kun oli jo suht. läähellä kuppia) mutta toisella kerralla lyhyeltä matkalta tippui maahan hienosti. Tämä koira autoon ja Lommo tilalle.

Lommon kanssa keskityttiin vaan kontaktiin ja siihen, etti pennuista tarvinnut välittää. Ja hienostihan se sitten menikin. Kontaktia tarjosi paljon, ja noutoakin harjoiteltiin naksuttelemalla. Lopuksi mentiin vielä A-estettä mutaman kerran, sehän olikin mukavaa! Tällä kertaa ei Lommon kanssa leikitty kuin autolle mennessä, hihnassa se on niin hankalaa.

Ettei treenaaminen olisi siihen loppunut, otettiin vielä esineruutua, ja tulipa taas hyvä opetus ahnehtimisesta. Lommon kanssa se esineruutu on vähän yhtä tyhjän kanssa, se etsii hyvin, mutta vie niitä esineitä sitten poispäin ;) Eli harjoitellaan nyt talvikaudella noutoa sen verran, että ensi kesänä sitten sitä enemmän. Ruttu haki ensimmäisen esineen aivan loistavasti, toi luokse asti, vaikka tippuikin