Tein Rutun kanssa eilen maneesilla kaikki alokasluokan tokoliikkeet läpi näin kylmiltään, tosin palkkasin hyvstä suorituksista, joten kokeenomainen tuo treeni ei ollut. Hyvin testi näytti mitä kannattaa treenata. Sisääntulo ja luoksepäästävyys meni paremmin kuin luulinkaan, paikallamakuuseen tarvitsi kaksi käskyä ja vahvan vartaloavun. (maahanmenoa treenattava!). Paikkamakuu oli ihan lyhyt, sitten aloitettiin seuraamisella käskytettynä. Alku oli melkoista haahuilemista ja meinasin kävellä koiran yli vasemmalle käännöksessä, mutta pysähdyksen jälkeen homma parani ja loppu oli oikein kivaa ja tarkkaavaista. Liikkeestä seisominen meni odotettua paremmin, Ruttu pysähtyi hitaasti mutta varmasti kumminkin. Istumaanjäämiseen tarvitsi kaksi käskyä, muuten luoksetulo tuli sievällä laukalla nätisti eteen ja siitä hienosti sivulle. Voisin tokoillessa myös käyttää sivulle-käskyä luoksetuloissa, pitää joskus kokeilla. Sitten vielä liikkeestä maahanmeno, oikein terävää seuraamista ja terävä maahanmeno. Aika mainio treeni. SItten leikittiin hetki namisukalla ja käytiin rapsutettavana Hertan ja Jutan luona.

Myöhemmin otettiin vielä rivipaikkamakuu. Siinäkin tarvitsi kaksi käskyä maahanmenoon, mutta pysyi sitten tosi rauhallisesti. Nouseminen onnistui kerralla. Sitten treenasin muutaman toiston hurjilla palkoilla sitä kerrasta maahanmenoa, lopulta sekin meni oikein kivasti.

Treenattavat jutut on siis:

Vireen löytyminen alusta asti. Kaksiteräinen miekka tuon koiran kanssa, kun toistoja ei kannata kamalasti tehdä, mutta vire nousee loppua kohti ainakin tuon pituisessa treenissä...

Kerrasta maahanmeno, jatketaan sitä vahvistamista

Istumaan jääminen

Seisominen

Palkkaamattomuus