Oli antoisa ja motivaatiota kohottava hakukurssi Kuopion takamailla viikonloppuna! Kiitos järjestäjille ja osallistujille mukavasti seurasta!.

Oikeastaa kurssi alkoi jo perjantaina luennolla, jonne en jaksanut lähteä, enkä olisi kunnolla töiden jälkeen ehtinytkään. Täydellä innolla oltiin sitten mukana lauantai ja sunnuntai.

Lauantai aloitettiin ilmaisuharjoituksella. Ensin Lommon ääntä avattiin tien reunassa, haukku oli katkonaista ja vähän epävarmaa. Mutta avaus kannatti sillä pari maalimiestä näkölähdöillä ilmaistiin jo mallikkaasti eikä ilmaisussa ollut oikein katkojakaan.

Iltapäivällä jatkettiin varsinaisella hakualueella . Lommolla ensimmäiset 2 maalimiestä lähtivät näkölähdöllä yhtä aikaa ja seuraavat 2 olivat valmiina. Viimeinen maalimies oli avoimessa teltassa piilossa. Homma tehtiin vähän risteilytyyppisesti, eli kutsuin Lommon pois maalimieheltä, kun namit oli syöty ja maalimies lähti tuomaan sitä keskilinjaa kohti. Pysäytin kuitenkin linjalle ja lähetin aina uudelleen. Kolmannelle pistolle Lommo lähti huonosti, ensimmäinen pisto katkesi n. 10 metrin jälkeen, toinen lähetys lähti ihan sivuun, kolmannella lähti hyvin ja ukkokin löytyi. Mutta muuten pistot olivat mahtavia. Haukku irotsi jokaisella maalimiehellä (myös teltassa olevalla) hienosti. Kyllä pystyi olemaan tyytyväinen pieneen koiraan, ja hyvin se tuntui homman muistavan.

Lommon työskentelyssä ei ollut huomautettavaa, mutta saatiin vahvistusta paljon omille ajatuksille, ja hyviä perusteluja esim. ilmaisun mukaan ottamiselle hyvin alkuvaiheessa. Myös yliheittoja ja näkölähtöjä tehtiin paljon, mikä ainakin omille koirille sopii varmasti hyvin. Uusi idea oli tyhjän tekeminen niin, että koira näkee kun molemmille puolille lähtee maalimies, mutta toiselta puolelta se tuleekin pois, jonne lähetetään tyhjälle.

Sunnuntaina tehtiin treeni, jossa kaikki 4 maalimiestä olivat valmiina (aina 2 kerrallaan). Ensimmäiseltä maalimieheltä otin haltuun ennen lähetystä, mutta seuraavat 2 vaihtoa tein yliheittoina, mitkä onnistuivat mainiosti. Viimeisellä ilmaisu alkoi jo olla vähän katkonaista, mikä pitääkin ottaa huomioon, pisimmät sarjat ensimmäisillä maalimiehillä ja lopuksi voi jo palkata hyvästä sarjasta. Varsinkin kun Lommon treeni oli hyvin intensiivinen kun se koko ajan joko juoksi tai ilmaisi.