Oltiin sitten ensimmäisissä rauniotreeneissä Savonlinnassa koirien kanssa eilisiltana. Aloitettiin rataan tutustumalla, ja sitten harjoiteltiin ketteryysesteitä. Ruttu joutui kiipeilemään tynnyreiden päälle, sekä erilaisia lankkuja pitkin, ja kiivettiin myös torniin jyrkkiä portaita. Yllättävän rohkeasti se eteni eri paikoissa. Lommo pääsi myös tynnyreiden päälle, mikä jännitti hurjasti. Sitten kiivettiin torniin lankkua ja portaita pitkin ja lopuksi mentiin rämisevälle alustalle kävelemään. Lommolle tämä oli yllättäen vähän vaikeampaa kuin olisin olettanut, eli treeniä vaan lisää.

Rutulla oli 3 maalimiestä, joista ensimmäinen löytyi aika kivasti alueen reunalta rinteestä. Tätä joutui hetken paikallistamaan, ennen kuin ukko löytyi. Toinen maalimies löytyi yllättävänkin helposti umpipiilosta roskiksesta. Kolmannesta haju löytyi myös, ja Ruttu joutui pitkään etsimään, missä hajun lähde oli. Maalimies oli syvässä kuopsaa viemäriaukossa piilossa, ja koska alusta oli tiilimurskaa ja muuta irtonaista, Ruttu ei uskaltanut edes houkuttelemalla ja kannustamalla mennä alas asti. se kuitenkin selkeästi ilmaisi maalimiehen ja olin pikkutyttöön oikein tyytyväinen. Työskentely oli myös tarkkaa ja eteneminen rauhallista.

Lommolle oli kolme maalimiestä, joista ensimmäisen hajun se sai heti lähdöstä louhikkojen keskelle. Toisen hajun se sai myös helposti ja kohtalaisen nopeasti se löysi maalimiehen rotkon reunalta rojukasasta. Kolmatta maalimiestä piti oikein etsiä, sillä tuuli pyöritti hajua oudosti. Lommokin alkoi jo turhautua. Lopulta viimeinen ukko löytyi myös rotkon reunalta.

Opettavaiset treenit, täällä voisi käydä säännöllisestikin kesäaikaan!