Pentukurssin jälkeen otettiin pikku tottistelut omien koirien kanssa, ja olipa hyvä että jaksoin, sillä koirat toimivat aivan mainiosti!

Rutun kanssa otettiin seuraamisia palkkaamalla suusta. Vire oli ihan mainio ja kontakti pysyi. Sitten treenattiin naksulla istumisia, kun se liikkeestä istuminen on ollut niin vaikeaa. Ei ollut ongelmia, kun koira oli hereillä ja keskittynyt. Muutama liikkeestä istuminen, sitten vähän haastetta ja välissä liikeestä maahanmeno ja seisominen, sitten taas istuminen. Kaikki meni hienosti. Seuraavaksi kaukokäskyjä takapalkalla, ehkä n. 1-2 m etäisyydellä muutama kerta. Aivan loistavia vaihtoja, ei edistänyt yhtään. Lopuksi yksi pitkä luoksetulo hyvällä vauhdilla ja yksi kokonainen noutoliike (palkka tuli palautuksen laukasta), jonka laukkasi molempiin suuntiin.

Lommo treenasi naksulla sivulletuloja, nyt katsoin tarkkaan, että sivulla istuttiin ennen palkkaa. Myös lommon kanssa istu-maahan-seiso-siirtymisiä naksulla, luoksetuloa ja yksi noutoharjoitus. Lopuksi tehtiin ehkä n. 20 sek. paikalla olo namikipon kanssa, Lommo oli mahtavan rauhallinen mutta tarkkaavainen. Siihen oli hyvä lopettaa.