Nyt päästiin asian ytimeen kurssilla. Toistoja max 2-3, liikkeitä, jotka nostavat virettä ja lyhyet, ytimekkäät treenit, jossa ohjaajan täytyy tietää, mitä tehdään ja mihin treenillä pyritään. Lisäksi pitää muistaa, että esim. luoksetuloja varten koiraa ei tarvitse aina ottaa perusasentoon, noudoista voi palkata ennen perusasentoon tuloa, hyppyjä ennen ei perusasentoja tarvitse ottaa... Ne aina syövät virettä ja hidastavat treenin kulkua.

Ja Ruttu olikin paljon paremmassa vireessä kuin viimeksi. Aloitetiin hypyillä, joissa ohjaaja taas töpeksi, mutta lopulta kun oma sähellys saatiin kuriin, meni pari hyppyä hyvin. Pitää tietää harjoitellaanko hyppyä vai hypyn jälkeen seisomista! Seuraavaksi hyppynouto. Ensimmäisellä kerralla Ruttu oli vähän varovainen kapulan kanssa, joten otettiin uudelleen avustamalla enemmän, ja nyt tuli hyvä toisto.

Jatkettiin tästä luoksetuloilla, jossa ensin vahvistin loppuasentoa (oli muuten hyvä ja tiivis loppuasento, pitää vaan päästä eroon siitä paikalleen jättämisestä esim. heittämällä nameja ja kutsumalla siitä luokse, kiitos treenikavereille vinkistä). Luoksetuloissa halusin lopettaa vauhdikkaaseen suoritukseen, jonka tein pitemmällä matkalla kokonaisena liikkeenä. Ensimmäisellä kerralla Ruttu ei lähtenytkään luokse kutsusta (?), ja jos olisin tehnyt järkevästi, olisin palannut koiran luokse, vapauttanut ilman palkkaa ja ottanut uudelleen. En ollut järkevä, vaan kutsuin uudelleen ja nyt Ruttu tuli hyvin luokse. Sarja ohjaajan tyhmyyksiä: kaksoiskäsky, jonka takia ei palkkaa ja vielä sivulletulo päätteeksi. Siitä sentään huomautettiin, että vapauta nyt koira ja siinäkin viellä olisin antanut namia, jos ei olisi huomautettu. Uusintayritys, mutta eihän se ainakaan mennyt paremmin, kun ei kerran edellisestä ollut saanut palkkaa... Saatiin se vauhdikas luoksetulokin sieltä kun Mira piti kiinni ja hetsasi. Ja tästä tuli myös hieno loppuasentokin!

Lopuksi leikittiin vähän kaukokäskyjä, sen verran, ettei vire laskenut, ja lopuksi leikittiin. Ja palautteet saatiin vasta kun koira on autossa. Kylläpä tuli hyvät muistutukset, miten niitä treenejä pitäisi suunnitella.