Mitä eilen opimme:

1. Älä lähde treenaamaan jos joudut kiireellä töistä tullessa kaappaamaan koirat autoon ja kamat mukaan että ehdit lopputreeneihin kentälle.

2. Jos olet niin pahvi, että et noudata oppia 1., älä yritä tehdä mitään vaikeaa, vaan sellaista, minkä itse osaat edes jotenkin.

3. Jos olet niin pahvi, että et noudata oppeja 1. ja 2. niin koetoiveet lajissa kuin lajissa karisevat kyllä. Eli väsyneenä ja nälkäisenä treeneihin menoa kannattaa välttää...

Näin hienosti siis eiliset treenit meni (sen lisäksi että saavuimme kentälle n. 45 min muiden jälkeen, olin unohtanut naksun ja noutokapulan kotiin ja koirat olivat vielä kylläisiäkin). Ruttu oli flegmaattinen, ja taas välillä sinkoili missä sattuu. Seuraaminen nyt oli vielä ok ja sain Reijalta hyviä neuvoja vasemmalle kääntymisiin, mutta hyppyesteen kanssa mentiinkin jo metsään. Ei ihme että koira tekee mitä sattuu kun ohjaaja tekee mitä sattuu. Pitää vaan taas siirtyä hyppy-käskyn vahvistamiseen (jos vaikka olisi naksu, niin osaisin ehkä itse keskittyä), A-estettä treenattiin pari kertaa ja vieraalla noutokapulalla harjoiteltiin pitoa (sen verran viksu olin, etten yrittänyt noutoa, kun jo pito oli haastavaa). Mutta kaikin puolin siis vähän masentavat treenit. Olipa hyvä, ettei yhtään koe-ilmoittautumista vielä oltu tehty...

Lommolle tuli hyvä häiriötreeni kun kaikki koirat tulivat kentälle samaan aikaan. Pari kertaa sain sivulletulon treenattua ja kontaktia (tai muiden perään sinkoilematta olemista) harjoiteltiinkin sitten loppuaika. Lelut ei kiinnostaneet, eikä oikein namitkaan. Lopuksi luoksetulot se tuli kuitenkin vauhdilla ja epäröimättä.