Perjantai-iltana oltiin taas Lommon kanssa kursseilemassa, ja tulipa hyvä muistutus mitä kaikkea seuraamisessakin pitää muistaa harjoitella...

Aloitettiin sirun tarkistuksella ja ilmoittautumisella, ei ongelmaa, Lommo oli rauhallinen. Ensi kerralla yritetään vähän vähemmällä namittamisella. Sitten muistutukseksi vähän perusasentoja (meni hienosti!) ja sitten aloitettiin paikkamakuulla. Meni ensimmäisellä maahan, kun keskityin siihen. En mennyt kovin kauas, mutta olis selkä koiraa kohti. Kehuin välillä, mutta en käynyt antamassa välipalkkaa. Hertta teki häiriötä kun valitettavasti ei ollut vielä häiriökoiria tarjolla. Hyvin Lommo kesti häiriöt, heilutteli vähän häntää Hertan suuntaan, mutta pysyi mainiosti ehkä n. 2,5 min.

Tästä jatkettiin seuraamisiin. Ensin haettiin vähän tiiviimpää paikkaa suoralla seuraamisessa, palkkaa oikealla kädellä oikealle kääntyen. Sitten tehtiin täyskäännöksiä, autoin namilla, kun ollaan niin vähän näitä harjoiteltu, mutta ilmeisesti homma näyttää paremmalta kuin miltä se tuntuu. Sitten käännökset molempiin suuntiin meni hyvin, ei montaa toistoa. Sitten vielä paneuduttiin nopeuden muutoksiin, kaikki käytiin läpi. Autoin vaihtelevasti namilla ja hyvin se koira pysyi mukana. Hitaassa käynnissä tarpeeksi isoja askeleita vaan, ettei ennakoi perusasentoa. Ja liikkeestä pysähtymisissä ei mitään epäröintiä perusasennoissa. Lopuksi vielä tehtiin henkilöryhmää mikä meni myös hienosti ensin namilla ja ihan ihmisten läheltä, lopuksi myös henkilöryhmän läpi meneminen ilman namiapua. Tästä sitten pallopalkka, muutenkin pallopalkkaus pitää muistaa!

Lopuksi tehtiin vauhtiluoksetulo ja tästä Lommo autoon.

Viimeisen koiran suorittaessa kentällä, tultiin vielä Lommon kanssa häiriökoiraksi kentälle, Lommo noteerasi toisen, mutta keskittyi hienosti ja yritti parhaansa. Tehtiin vähän istumisia ja maahanmenoja, maahanmeno on sen verran vahva, että meinaa se istuminen unohtua... Mutta jälleen pystyin olemaan tyytyväinen pikkuisen toimintaan.