Eilen uhmasimme itikoita ja menimme hakutreeneihin Tervaruukkiin. Alue tallattiin vaativaan harjumaastoon siten että keskilinja (ensimmäiset 100m) kulki notkon pohjalla ja alue lähti rinteeseen molempiin suuntiin.

Lommolle otettiin ensin 1 maalimies ja tarkoituksena oli käydä hakemassa haju maalimieheltä, palata keskilinjalle ja tehdä siitä lähetys. Minä sitten tietysti unohdin koko hajun hakemisen, lähetin koiraa ylämäkeen, se kaarsi takaisin ja lähti notkon pohjaa pitkin (keskilinjaa pitkin) huitsin nevadaan. Sitten se kävi tarkistamassa toisen puolen alueesta löysi Hertan, minkä jälkeen lopulta sain sen kiinni... :D Sitten mentiin hakemaan se haju, mentiin keskilinjalle, lähetys ja itse tukena muutama metri, josta Lommo sitten muistikin hajun ja eteni hyvin maalimiehelle saakka. Eikä sieltä ollutkaan enää yhtään kiire pois. Seuraavasi otetaankin lyhyitä pistoja ja hyviä piiloja, mikäli mahdollista, 3-4 kpl.

Rutun ensimmäisessä lähetyksessä kävi samoin, kuin Lommolla, koira lähti etenemään keskilinjaa pitkin notkon pohjaa, sitten lähti nousemaan rinnettä, sai hajun ja löysi maalimiehen. Ei mitään hallintaa ja eteneminen ihan toiseen suuntaan, kuin lähetys. Toinen maalimies löytyi hyvällä suoralla pistolla, samoin kuin kolmaskin, joka oli harjanteen takarinteessä ihan alueen takarajalla (50m). Neljännellä Eteneminen ei taas ollut lähellekään suoraa, mutta pinnanmuoto saattoi taas vaikuttaa etenemiseen. Maalimies kuitenkin löytyi ja Rutulla oli hyvä vire treeneissä. Rutulle seuraavissa treeneissä hajumielikuvia, lyhyitä pistoja väliin, ja pohjan rakentamista siihen, että minä tiedän, missä maalimies on.

Sitten jussin viettoon, hyvää lomaa kaikille, joiden loma sattuu alkamaan!