Eilen vietettiin aurinkoinen kevätpäivä Joensuussa kaupungin varikolle etsien ukkoja. Paikka oli mahtava ja koirat joutuivat hommiin monipuolisesti.

Lommo oli innokas ja vauhtia riitti, mutta touhu oli yllättävän hallittua ja pistot hyviä. Ja hajut löytyivät mukavasti. Ensimmäinen maalimies oli helpossa paikassa tynnyreiden välissä, Lommo meni ukolle rohkeasti ja söi namit reippaasti. Leikki oli maalimiehen kanssa vähän varovaista. Toinen maalimies juoksi haamuna kauvorumpujen väliin, tällekin pisto oli hyvä ja haju löytyi, mutta maalimiehelle pääsy ei ollutkaan niin helppoa, ihan meinasi ruveta kiukuttamaan reittiä etsiessä. Kolmas maalimies oli vasastohallissa, jossa ilma seisoi. Taas jouduttiin etsimään reittiä maalimiehelle ja keskittymään, kun haju ei liikkunutkaan paljoa. Neljäs maalimies oli laattakasojen välissä, sopivan haastavassa paikassa. Tähän lopetettiin ensimmäinen jakso.

Rutulle liikkuminen erilaisilla pinnoilla oli arempaa kuin Lommolla (niinkuin arvelinkin). Ensimmäinen maalimies oli laattakasan keskellä, pääsu sinne oli aaltopellin yli. Ruttu ilmaisi hyvin kasan vierellä, mutta ei uskaltanut mennä maalimiehelle asti. Kovasti piti kannustaa, että se eteni sinne. Toinen maalimies oli pressuhallissa, jossa ilma seisoi, ja maalimiehen paikantaminen oli vaikeaa. Tällä se kuitenkin ilmaisi aika rohkeasti. Kolmas maalimies oli samassa kaivorummussa, kuin Lommonkin maalimies, Ruttu löysi sen helposti ja löysi myös reitin maalimiehelle. Viimeinen maalimies oli tiilikasojen välissä, ja Ruttu ilmaisi jälleen tiilikasojen reunalla, menemättä maalimiehelle. Jälleen piti kannustaa reippaasti, että usklti mennä kolisevien ja liikkuien tiilien tli maalimiehelle.

Rutun kanssa tultiin myöhemmin harjoittelemaan vielä sitä liikkumista epäilyttävillä alustoilla, ja koirasta kyllä näki, että jännitti ja stressasi niin kovin että ihan alkoi hilsehtimään. Pikkuhiljaa se kuitenkin rohkaistui.

Lommon kanssa otettiin vielä kaksi haamumaalimiestä. Ensimmäisen luokse se joutui taas miettimään kulkureittiä, ja toinen meni kasvihuoneeseen piiloon, joten haju kulkikin ihan erilailla. Reippaasti se kuitenkin meni maalimiesten luokse.´

Päivä oli antoisa, ja neuvot hyviä!