Iltarasteista huolimatta mentiin treenaamaan tervaruukkiin hakua, ja koska yleisösuosio oli niin huima, jakauduttiin kahteen ryhmään.

Rutulla olin suunnitellut vireennostatustreenin, kätellessäni tuomaria lähtivät maalimiehet metsään, etukulmiin tai vähän pitemmällekin (aluetta ei oltu tallattu). Ensimmäisellä maalimiehellä jatkettiin ilmaisua kunnes tulin paikalle, kun olin muutaman metrin päässä lopetti ilmaisun (joka oli muuten hyvä) ja siirtyi maalimiehen kasvojen luokse, sitten aloitti ilmaisun jälleen, ja kun pääsin maalimiehen viereen annoin luvan palkata. Toiselle maalimiehelle eteneminen jälleen hyvä ja suora, ihan ok haukut ja siitä loppupalkka.

Rutulle seuraavaksi passiivisia maalimiehiä ehkä lähempänä keskilinjaa, jotta ehdin itse "häiritsemään" ilmaisua, eli ilmaisuvarmuutta vaikka tulenkin lähelle.

Lommolle kontrollitreeni, jossa ensin nenän aukaisu, ensimmäinen varsinainen maalimies toi koiran metsäst nameilla, toiselta yliheitto kolmannelle, joka oli tosi lähellä keskilinjaa. Nenän aukaisu meni hyvin, ei juoksemisia (ehkä aamuisella reilun tunnin juoksulenkillä metsässä oli osuutta rauhalliseen käytökseen). Eka lähetys hyvä, mutta liinan pentele jäi kiinni risuun ja sittenhän Lommo meni sekaisin, että eikös sinne nyt saakaan mennä. Tuli kuitenkin luokse kutsusta ja lähti uudelleen, tosin vähän epävarmempana... Lopulta meni kuitenkin hyvin edeten maalimiehelle ja tuli hienosti maalimiehen mukana (vaikka oli vieras maalimies!). Toisella maalimiehellä jälleen jäi liina kiinni, ja koska tänään meni treeni niin hyvin, en taida liinaa ottaa seuraavalla kerralla kuin nenän aukaisuun. Lopulta edetessään törmäsi maalimiehen jälkeen, lähti takajäljelle, ja tuli takaisin kun pyysin, uudella lähetyksellä maalimiehelle kivasti. Kolmas maalimies oli tosi lähellä keskilinjaa, Lommo lähti etenemään yliheitosta lujaa, meni kaatuneen puun väärältä puolelta ja teki u-käännöksen lujasta vauhdista kun sai hajun. Lähti tosin hajun mukaan, ennen kuin tajusi missä maalimies on. Hyvin mennyt treeni ja kontrolli oli hyvää! Hakukurssia odotellaan siis.