Ei antanut sisu periksi jättää pistoharjoittelua nyt, kun olin sen päähäni saanut. Otettiin siis vielä askel taaksepäin; Kaksi pitkää pakoa metsään ja kolmas valmiina, eli kolmen piston treeni.

Ensimmäinen pisto lähti hyvin, mutta sitten minusta näytti, että häiriöjäljet veivät koiran mukanaan eli eteneminen pysähtyi. Tyhmänä pyysin koiran luokse ja lähetin uudelleen, koira lhäti uudelleen ja nappasi maalimiehen ehkä 10 m päästä. Luultavasti siis koira työsti hajua eikä jäljestellyt. Toisella pistolla jälleen hyvä lähtö, pian kuului haukahdus ja toinenkin, sitten tuli hiljaista. Nousin lähemmäs katsomaan, näkyi kun koira meni edestakaisin jonkun matkan päässä. Vauhtia oli, joten nyt annoin sen tehdä hommia. Ja pian haukku alkoikin kuulua. Yksittäiset haukahdukset tulivat maalimiehen mukaan vanhalta piilolta, missä lienee tyynellä pakkaskelillä oli vahva haju. Sitten Lommo oli turhautunut ja tehnyt hurjasti hommia että oli pystynyt paikantamaan.

Kolmas ukko jäi metsään samalla kun tulimme lähetyslinjalle. Suunnilleen takarajalta lähetys tallattuun vanaan, ja tosi pian löytyikin, eli eteneminen lienee aika suoraviivaista. oli juossut piilon ohi, mistä sitten paikansi hienosti.

Tyytyväisenä voi sanoa, että tehtävä suoritettu, pistoja harjoiteltu ja seuraavaksi paneudutaan taas niiden eriskummallisten maalimiesten kimppuun. Jos ei tule liikaa lunta siten, että metsään ei enää pääsisi.