Eilen Lommo oli ihan into pinkeänä kun mentiin hallille. Selvästi on ehdollistunut paikkaan, että siellä on kivaa. Outoako? ;)

Aloitettiin kapulan nostoilla, pienen kannustamisen jälkeen muutama tosi hyvä nosto (15 cm). Sitten kaukoista istumasta seisomaannousua takapalkalla. Olin itse ihan lähellä mutta nämä on kyllä kivoja. Sitten istumasta maahanmenoja ja olin vähän kauempana, nämäkin hyviä.

Sitten ohjattu suoritusvuoro. Treenattiin merkkiä, hyvät vinkit saatiin miten päästään siinä eteenpäin. Kierrä-käskynhän Lommo osaa, nyt vaan harjoitellaan sitten pysähtymistä siitä käskystä odota-sanalla. Tätä siis ihan läheltä namilla pysäyttäen. Ja sitten kun ohjaaja hoksasi, mitä liikettä (ja pysähtymistä vahvistetaan, niin alkoihan se sujua.

Sitten sain hyviä vinkkejä luoksetulon vauhtitreeneihin, joita siis tehdään ihan erikseen kuin pysäytystreenejä. Eli vauhdikkaita lähtöjä "tule"-sanalla, palkka lentää koiran juoksusuuntaan (hyvästä vauhdista). Sivulletuloja ihan muissa tilanteissa (vaikka kiertämisestä). Pysäytyksiä lyhyeltä matkalta ja pienestä vauhdista, että seis-käsky vahvistuu. Vaikka siten, että itse kävelen taaksepäin. Vielä voi alkuun vahvistaa käskyä käsimerkillä, mutta ilman vartaloapua. Sitten jossain vaiheessa pitkä matka, jolla voi ottaa useamman seis-käskyn. Mutta nyt tosiaan pysädhdyksen vahvistamista vielä. Minulla on aika iso vartaloapu ollut, mikä pitäisi häivyttää jos tahdotaan lopulta käskyllä toimiva.

Hyvä mieli tuli, hyvä Lommo.