Oltiin eilen pimeässä ja sateessa pieksämäellä treenaamassa, mutta sehän ei meitä haitannut.

Ruttu oli ensin paikallamakuussa, kun Sonet treenasi. Ruttu pysyi rauhallisesti paikallaan, mutta sitten se keksi ruveta haukkumaan (?). Se haukahteli muutamia kertoja, enkä oikein tiedä, pitäisikö asiaan puuttua jos sitä tapahtuu uudelleen, vai antaa olla. Ehkä ensi kerralla paikallaolo kestää vähemmän aikaa ja käyn palkkaamassa välillä. Seuraavaksi Otin noutoja, ja ensimmäinen meni taas taivasteluksi. Helpotin sitten niin, että lyhensin matkaa huomattavasti ja kun Ruttu nosti kapulan suuhun, juoksin muutaman metrin karkuun. Eli lopulta sain ihan hyvän luovutuksen. Sitten onnistui jo oikea noutoliikekin, tosin hieman varovaisesti. Kannustuksella seuraava toisto oli jo vauhdikkaampikin. Ehkä ruvetaan välillä harjoittelemaan apuohjaajan kanssa, joka palkkaa koiran nopeasta kapulallemenosta.

Luoksetuloja otettiin muutama, en tiedä, millä saisin tästä vauhdikkaamman. Pentuluoksetulo on mahtavan hyvä ja vauhdikas (kun joku pitää kiinni) mutta paikalleen jäämisestä luoksetulo on hidas. Seuraamisiin olin oikein tyytyväinen, ja pari liikkeestä seisomista myös napakat ja hyvät.

Lommo taas jaksoi keskittyä mainiosti vaikka alussa tulikin pieni virtapiikki. Martti ei juuri haitannut keskittymistä, eikä myöskään se, että Raita tuli myös kentälle. naksuttelin kontaktista ja sivulletuloista, sitten tehtiin maahanmenoja, paikallaoloa, istumisia ja luoksetuloja. Luoksetuloja lienee pitää ruveta treenaamaan namin kanssa, kun peppu kiepsahtaa kovin herkästi sivuun. Lopuksi leikittiin, mitäs sitä liikaa rasittamaan kun into oli sopiva ja keskittyminen hyvää.