Itsenäisyyspäivän kunniaksi pakkanen oli vaihtunut +3 asteeksi ja lumi loskaksi. Lappalaisten kanssa lähdettiin silti urheina maastotreeneihin, eihän ole olemassa huonoa keliä, on vain huonoa pukeutumista ;)

Lommo pääsi hakemaan eksyneitä ensiksi. Ensimmäisen maalimiehen haju löytyi pian, mutta maalimies oli juuri toisella puolella kuusta kuin Lommon löytämä haju. Pitkään piti juosta väkkäränä ja vinkua, ennen kuin nenä vai pennun kuusen toiselle puolelle, mistä maalimies sitten löytyi. Toinen maalimies olikin jo helpompi, ja kolmas löytyi suoraan, kun osasin lähettää koiran tuulen alapuolelta matkaan. Tuuli kyllä pyöritti hajua näissä treeneissä aika erikoisesti, mutta kaikki ukot löytyivät metsästä ja mukavaa oli.

Rutulle tehtiin ihan kunnon treeni; etukulma, toisesta etukulmasta n. 15 m eteenpäin ja takakulma. Ilmaisu oli terävää, ja tuttuun tapaansa Ruttu ilmaisi kauniisti maaten kimeällä haukulla. Toisella maalimiehellä oli tarkoitus haukuttaa pitempään, 15-20 haukkua. Ihmettelin, kun koira vain jatkoi sarjaansa lähestyessäni sitä. Ulla palkkasi sitä hiljaa kesken haukkujen, mikä tuntui toimivan loistavasti. Pitää muistaa seuraavissa treeneissä, joissa haukutetaan pitkää sarjaa.

Koira olivat tyytyväisiä mutta väsyneitä, ja ilta kului kotona rauhallisissa merkeissä molempien kuorsatessa...