Oli taas muka niin hyvin suunniteltu tokotreeni ja vähän jotenkin huono maku jäi kumminkin... Tai koira vähän hiipui ja treeni loppui vähän huonoon kohtaan.

Ensin paikallamakuu rivissä, olin n. kolmen metrin päässä ja Lommo oli kivasti vaikka rakas Rasa oli vieressä. Häntä pyöri pikkuisen koko ajan, mutta muuten melko levollinen ja varma. Lopuksi vaan ennakoi ylösnousun, pitää ruveta vaan palkkaamaan pelkästään maahan ja ottaa niitä nousuja harvemmin. Ensi kerralla siis matkaa lisää.

Alkuun otettiin uusi asia, kiertäminen. Hienosti meni kunnes sanoin kehun liian aikaisin (ennen kuin Lommo oli tolpan takana). Sitten piti pari kertaa taas avustaa että tolpan taakse asti pitää mennä.

Sitten muutama täyskäännös. Takaosan käyttöä vaan pitää treenata ja treenata. Turha tehdä liian isoja edistysaskeleita nyt. Eli mennään taaksepäin ja harjoitellaan sitä takaosaa. Sitten leikittiin yhdessä Jutan kanssa. Lommo oli täpöllä mukana. Sitten vielä piti ottaa luoksetulo, joka olikin hyvä, mutta sitten ei enää lelu kiinnostanutkaan... Ja loppupalkkaaminen jäi jotenkin pliisuksi ja fiilis vaisuksi vaikka sinänsä menikin ihan hyvin. Ja luoksetuloistakin pitää välillä muistaa palkata heti kun lähtee lujaa, (vahvistetaan lujaa lähtemistä) ja välillä vahvistetaan sitä loppuun asti juoksemista.

Rutun kanssa tehtiin tokoleikkiä; oli kapula, kosketusalusta ja hyppyeste. Sitten käskyttelin sitä kaikkia juttuja ja ainakin se yritti (esim. noutaa kosketusalustaa ja hypätä kapula suussa syliin ;). Tehdään näitä lisää ja opetetaan se ruutu ja kiertäminen myös Rutulle.