Alkaa olla pimeitä iltoja kellojen siirtämisen takia...

Maanantaina kokoonnuttiin Lehtoniemeen etsimään kadonneita. Rutulla oli 2 maalimiestä, joilla molemmilla ilmaisu kunnes tulen paikalle. Tuuli oli hyvä, ja koirat saivat hajun jo kaukaa. Ensimmäinen maalimies olikin tuulen suunnassa ja hyviä haukkuja tuli. Ei yhtään katsosta haukuissa. Toinen maalimies oli tuulen alapuolella jousiammuntapressun takana, silti Ruttu sai hajun (tuulen väärälle puolellekin), etsi maalimiehen ja ilmaisi hyvin. Vähän se alkoi turhautua kun ei maalimies hievahtanutkaan, mutta ilmaisi kumminkin ok. Ensi kerralla sitten palkataan nopeammin.

Lommolle oli ensimmäinen maalimies myös hyvin tuulen suunnassa makaamassa. kivilouhikon takana. Oli alkanut hyvin ilmaisun ja mukava sarja tulikin. Toinen maalimies seisoi, hyvin koira haki, ja oli alkanut ilmaisun, kun maalimies oli vähän heilauttanut purkkia. Sitten tulikin hyviä haukkuja, kun vauhtiin pääsi.

Tiistaina sitten oltiin tottistelemassa (ja taas alkoi sataa kesken treenien...)

Rutun kanssa hengailtiin ensin kentällä ja käytiin viemässä eteenmenopalkka. Sitten otin luoksetulon, ei tarvinnut hinkata, kun oli reipas ja kiva. Sitten leikittiin asennonvaihtoja, hyvällä innolla oli koira mukana. Jätin sitten paikallaoloon hetkeksi, kävin vähän juttelemassa Merjan kanssa. Koira oli rauhassa ja ennen kaikkea pysyi koko ajan paikallaan, ei haukkunut eikä muutenkaan tärissyt. Sitten muutama seisominen, ok. Noudon loppuasentoja harjoiteltiin aluksi, sitten pari pitempää luovutusta hetsauksella, toinen oli jo vauhdikas, kun jätin kapulan kesken matkan. Tosin Ruttu juoksi sen ohi, jouduttiin sitä muistuttamaan, missä kapula oli, se vei kapulan kerran Merjallekin, mutta tuli lopulta koko matkan loppuasentoon laukalla. Sitten tehtiin eteenmeno, joka oli kyllä suora ja nopea, mutta seuraaminen ennen sitä vähän niin ja näin... oikein maratonsessio tälläkertaa tottisliikkeitä. Ensi kerralla voisi muistaa että tekee vain liikkeen tai pari ja sitten leikittäisiin. Nytkin Ruttu alkoi kivasti jahtaamaan ja kiskomaan hiirtä, kun vähän jaksoi hetsata.

Lommo aloitti kentälletulolla, jossa jäätiin kentän laitaan odottamaan. Hyvin pian se alkoi tarjota kontaktia, vaikka Rostok oli jo Merjan kanssa kentällä. Sitten rivipaikallaolo. Jäin n. viiden metrin päähän, ja Lommo oli oikein rauhallinen, mutta nousi istumaan n. 45 sekunnin kohdalla. Kävin korjaamassa, ja sitten oltiin vielä n. minuutti (Merja kävi välillä palkkaamassa) josta pääsi hienosti palkkaamaan, Lommo oli oikein rauhallinen ja tietää tämän homman kyllä. Sitten perusasentoja, josta Merja naksutteli kun en itse näe, milloin Lommo istuu. Vähän seuraamisia, ensin ympyrällä, sitten suoralla, joka menikin oikein hienosti. vähän harjoiteltiin liikkeestä maahanmenoja, piti ottaa maahanmenoäänensävy käyttöön, niin Lommo ei enää arponut ollenkaan ja meni oikein ripeästi maahan. Sitten pari hyppyä siten, että heitin namin seis-käskystä, ja yksi kerta pallon kanssa korkeammalla esteellä edestakaisin. Meni hienosti. A-este oli melko matalana, mutta siinä harjoiteltiinkin alaskiipeämistä, yhden kerran houkuttelin Lommon sitten takaisinkin esteen yli. Sitten leikittiin, ja matkalla autolle tuli koiralle vessahätä, ja se katosi pusikkoon pallon kanssa. Siinähän sitten tuli harjoiteltua esine-etsintääkin kun pallo piti saada pusikosta poiskin ;)