Vähän on ollut hiljaista treenaamisen suhteenkin, mutta on myös jäänyt treenejä markkaamatta, muutaman kerran on nyt pakkasten myötä käyty kuitenkin Leko-tallilla.

Loppiaisena oltiin jälleen kipakassa pakkasessa maneesilla, Ruttu pääsi hommiin ensin. Sillä oli mainio vire, tehtiin pari liikkeellelähtöä, sitten pari pitempää pätkää seuraamista ilman välipalkkauksia, sitten käännöksiä (laatikkoa) molempiin suuntiin. Hieno vire ja kontakti. Sitten tehtiin kaukokäskyjä siten, että oli ihan edessä, istu-seiso-istu-seiso  ja sitten maahan-seiso-maahan. Ei epäröinyt yhtään ja muutenkin teki hyvällä tekniikalla. Loppuun noudon loppuasentoja, nämä on vähän vaikeita maneesissa kun pienen hienohelmakoiran nokka menee hiekkaan kun kalulaa nostaa. Se teki otteen vähän huonoksi, mutta rauhassa ja hyvin se malttoi silti kapulaa pitää.

Lommon kanssa perusasentojen hinkkausta, vähän väljä, mutta suurempi ongelma oli se, että itse olin vinossa. (iso maha, iso takki eikä koiraa näy...) Yhden askeleen siirtymisiä eteenpäin, tavoitteena että koira hakee hyvän paikan. Korjaamisessa käsimerkki pois ja sanallinen käsky tilalle! Liikkeestä istumisessa ja maahanmenossa harjoiteltiin pysymistä, mikä onnistui molemmilla kerrasta hienosti. Lopuksi nouto (siis kapulan pito), mikä nyt tökkii maneesilla kovasti vaikka kotona on ihan ok. Tehdään seuraavaksi hetsaustreeniä kuurina, jospa alkaisi maistua paremmalta.