Jälleen oltiin koti-idealla, ihanaa kun on kevät ja piha oli ihan sula ja kuiva, eikä edes tullut kylmä treenatessa!

Lommo harjoitteli sivulletuloja ja pieniä seuraamispätkiä. Keskittyminen oli vähän vaikeampaa kuin yleensä. Tehtiin myös yksi noutoharjoitus ja kaukokäskyharjoitus. Lopuksi namipurkin kanssa paikallaolo n. puoli minuuttia, olin kahden askeleen päässä Lommosta. Sekin oli vähän levoton, ja jouduttiin ottamaan uudelleen pari kertaa, kun häntä viuhtoi lähellä olijoiden suuntaan niin kovin...

Rutulla oli teemana liikkeellelähdöt, niitä ei ollakaan nyt treenattu kovin intensiivisesti. Jonkin verran huomauttelua ja virittelyä se vaati, mutta lopulta alkoi sujua. Hertalta hyviä huomioita palkkaamisesta ja omasta käytöksestä. Jäävät liikkeet otettiin kaikki, maahanmeno oli terävä, siitä luoksetulo (laukalla melkein koko matka!). Seisomiset ovat vähän hitaita, mutta niitä ei ollakaan treenattu paljoa siten, että oikeasti jätän koiran. Kun käännyin Rutun eteen, se pysähtyi kyllä hyvin. Ensimmäisessä istumisessa jäi seisomaan, muut istumiset hyviä. Noutoja treenattiin jälleen niin, että jätin Rutun kapula suussa, Hertta piti kiinni. Käskystä se laukkasi hyvin kohti, naksautin  ja palkkasin. Sitten tein kaksi kokonaista noutoliikettä. Ensimmäisellä kerralla laukkasi kapulalle mutta ravasi takaisin. Pyysin luovutuksen ja sivulletulon. Toisella kerralla otin pitemmän matkan kapulalle, ja nyt se laukkasi molempiin suuntiin, naksautin ja palkkasin palautuksen laukasta. Lopuksi otettiin eteenmeno, suora ja laukaten, mutta ei supernopea.

Pakko kai on vihdoin tajuta, että virittely Rutun kanssa on ihan mahdollista, vaikka se olisikin aluksi hieman vaisu. Nyt kun tsemppasin sitä vähän (tai aika paljonkin), se alkoi jo nousta ja sitten olikin mukava tehdä hommia.