Iltapäivän lumimyrsky ehti säikäyttää, että mitenkähän etsintätreenit onnistuu, mutta illaksi taivas selkeni ja tuuli tyyntyi vähän. Keli oli siis juuri sopiva kadonneiden etsintään.

Rutulle piilotettiin 2 maalimiestä hyviin piiloihin. Minulle tuntuu sopivan hyvin tuo, etten tiedä missä maalimiehet ovat. Tällöin joudun lukemaan koiraa enkä pysty sitä neuvomaan liikaa. Ensimmäisestä maalimiehestä se sai vainun hyvin, kävi haukahtamassa maalimiehellä, ja lähti sitten tarkastamaan vielä maalimiehen jäljet. (?) Palasi kuitenkin maalimiehelle ja ilmaisi hyvin, lähes niin pitkään, että itse ehdin maalimiehelle. Myös toinen löytyi helposti tuulen alapuolelta, tästä tulikin palkka heti, kun aloitti ilmaisun.

Lommolla tuntui aluksi olevan turhan kova vauhti päällä, onneksi se kuitenkin pysyy kohtuullisen lähellä "hallittavissa". Lommo ilmaisee selvästi, kun se löytää hajun, ja ensimmäisellä maalimiehellä se jopa haukahti muutaman kerran! Toisesta maalimiehestä se sai hajun tosi kaukaa, lähti sitä kohti täysillä, ja itse piti ihan varmistaa, että se tosiaan on maalimiehellä. Lommo käyttäytyi hyvin rauhallisesti eikä karannut maalimiehiltä. Hyvä treeni meidän haukuilta.