Tiistaina mentiin sitten kylmiltään Lommon kanssa mölli-BH-kokeeseen testaamaan, kuinka kaukana ollaan kokeen läpipääsystä. Sattuneesta syystä ollaan treenattu kunnolla vain kerran viimeisen kolmen viikon aikana, mutta onneksi koira on sellainen putkiaivo, että jos se on jotain oppinut, se näköjään muistaa sen ainakin kolme viikkoa ;)

Mehän oltiin ekana suoritusvuorossa, hyvä niin että pääsi siitä jännittävimmästä osuudesta pian eroon. Hihnassa seuraaminen meni vähän kökösti, mainasin kävellä koiran päälle ja muutenkin lähtö oli tosi hätäinen. Sehän ei sitten matkan edetessä parantunut. Henkilöryhmä oli vähän parempi mutta onneksi homma parani kun otettiin hihna irti. Henkilöryhmä meni oman käsityksen mukaan oiekin mainiosti, ja seuraaminenkin oli parempaa aluksi. Sitten alkoi koira väsähtää, eihän mä olla noin pitkiä juttuja koskaan otettu. Jotenkin se nyt sinnitteli kuitenkin mukana ja niistä selvittiin. Liikkeestä istuminen meni muuten hienosti, mutta ohjaaja tötöili ja valmistseleva osuus oli ihan onnettoman lyhyt. Yllättävän pitkä nimittäin se 10 askelta! Myös liikkeestä maahanmeno ja luoksetulo meni hienosti, jäi hyvin maahan ja tuli ihan täpöllä kutsusta. Niin täpöllä, että meni vähän ohi kun jarrut eivät pitäneet... Peruutti kuitenkin yllättäen melkein oikealle paikalle eteen ja siitä tuli kyllä sivulle, joskin vähän väljään ja vinoon perusasentoon.

Tästä mentiin paikallamakuuseen. Ensimmäisellä yrityksellä Lommo nousi istumaan melkein heti, muutenkin jättämisessä ja käskytyksessä oli jotain häikkää, en toiminut niinkuin normaalisti. Sain palata korjaamaan, ja nyt jääminen meni normaalisti. Vilkuilin välillä koiran ilmettä, ja se oli kyllä tosi rauhallinen ja varman oloinen kunnes Suorittava koira vähän vilkuili Lommoa sillä silmällä, mikä oli Lommolle niin suuri häiriö, että se nousi istumaan häntä pyörien. Tajusi kuitenkin, että ei saa liikahtaa paikaltaan, joten pysyi sitten loppuajan istumassa. Tähänkin pitää olla melkein tyytyväinen, lisää häiriötreeniä siis vain. Olisi ollut ikävämpi jos se olisi noussut vain huvikseen.

 Lopuksi käytiin harjoittelemassa kaupunkiosuutta pienemmällä koeporukalla. Koirien ohitukset ja ihmisten ohitukset menivät treenin kannalta mutta ihan hyvin. Ja lopuksi kaupan eteen jääminenkin meni paremmin kuin uskoin, oli vain vilkaissut ohi meneviä koiria ja ollut ihan rauhassa.

Kaiken kaikkiaan siis koira pysyi hallinnassa ja viilaamista vaille homma pysyi ihan hyvin hanskassa. Ja on paljon luottavaisempi olo lähteä yrittämään sitä BH-koetta, kun tietää, ettei nyt ainakaan koira juoksentele pitkin kenttää hallitsemattomasti. Ja ehtiihän tässä nyt vähän treenata palkkaamattomuutta ja pitkäkestoisuutta ja takaperin ketjuttamisiakin pari kertaa.