Vuorossa oli yritys loppukokeen valoisan kokeesta jäljellä, Kalkkisissa. Yöllä oli satanut reippaasti, joten toiveissa oli ei ihan niin rutikuivaa maastoa, kuin tänä keväänä yleensä.

Jälki nousi, mutta liekö nostopaikalla oli häiriöhajuja vai mitä, piti tosi paljon tarkistella ja hakea hajua uudelleen. Lähti kuitenkin selkeästi uudelleen jäljestämään, joten ei tässä vaiheessa epäilyttänyt juurikaan.

Jäljestettiin vaihtelevassa maastossa ihan mukavalla tahdilla, ensimmäisestä esineestä meinattiin mennä yli, Lommo taisi mennä ehkä puun väärältä puolelta, mutta itse näin esineen ajoissa, ja pyysin lommon tarkistamaan, jotta sai palkan. Seuraava esine nousikin ihan omatoimisesti hienosti, ja tämän jälkeen tuli todella vetistä paikkaa, missä haju oli selvästi levinnyt laajalle. Todella kovasti joutui Lommo tekemään töitä, mutta ei luovuttanut, vaan haki hajun vähän laajemmalla ympyrällä, ja jatkoi sitten jäljestämistä vetisestä alustasta huolimatta. hienosti jäljestettiin kolmannelle esineelle, ja siitä vähän eteenkinpäin. Sitten taisi olla hakkuuaukean jälkeen, kun alusta muuttui sammaleiseksi metsäksi, nousi koiran vauhti ja oletin, että johtuu alustan muutoksesta. Pian kuitenkin havaitsin, että kuljetaan peuran jälkeä pitkin ja manasin itsekseni ja mietin mitä teen. Pian törmättiin ihan tuoreeseen peuran jätökseen ja totesin, että tästä ei jatketa enää metsästämistä, ja keskytettiin koe. Kolmas esine oli löytynyt n. 45 min kohdalla ja keskeytettiin kun oli siis n. 55 min kulunut, eli meillä ei olisi ollut aikaa edes hakea jälkeä uudelleen saati sitten maalimiestä, kun tiesin, että matkaa oli varmasti jotain 500m-700m jäljellä viimeiseltä esineeltäkin.

No nyt ei auta kuin suunnitella kaikki tulevat treenit niin, että jäljestellään ruokintapaikkojen läheisyydessä, tehdään vanhoja jälkiä (siis vähintään se 3-4 tuntia) jotta niitä riistahajuja sinne tulee ja sitten tuota kestoa vaan pitää saada. Eli kukas jaksaisi käydä mulle tallaamassa jokusen 2 km jäljen? ;)