Oli aktiivinen sunnuntai, kun ensin oltiin Lommon kanssa hakutreeneissä (Rutun parhaat päivät saivat sen nyt jäämään kotiin) ja sitten illalla Rutun kanssa tottistreeneissä.

Lommolle otettiin aika perushommaa, 5 maalimiestä, joista ensimmäiseltä haettiin haju, loput 4 olivat valmiiksi piilossa. Lommo sai juosta liina perässään, mutta se ei onneksi sitä yhtään haitannut. Ja minä itse en sitten mennyt sitä häiritsemään, kun ei tarvinnut mennä laittamaan hihnaa kiinni. Ensimmäisellä, vaikka oltiin haju haettukin, lähetys ei oikein onnistunut, pari kertaa jouduin kannustamaan, että tuolla se on. Ei kuitenkaan lähtenyt päättömästi juoksemaan! Maalimiehellä se oli oikein rauhallinen lopulta kun se hoksasi, että tämähän oli se juttu, missä saa namia.

Kaikki pistot olivat loistavia ja suoria, maalimiehellä Lommo oli rauhallinen ja treeni oli kuin suoraan oppikirjasta. Viimeinen maalimies toi sitten Lommon namien avulla pois metsästä, ja lopuksi leikittiin. Olin ylpeä pikkuisesta! Ja pienen hengähdystauon jälkeen Lommon sai vielä treenata haukkumista, hyvin meni.

Rutun kanssa mentiin tottistelemaan ja Lommo sai harjoitella yksinoloa kotona. Rutun treeni meni huippuhyvin. Paikallamakuu oli hyvä, ja nousemiskäsky liikkeen jälkeen toimi ensimmäisellä! Seuraamiseen olin tosi tyytyväinen, vaikka Benita moittikin, että olin käännöksissä liian nopea. Odotin kyllä että koira tulee mukaan, pyrin olemaan itse suorassa, eikä ollut namia kädessä houkuttimena. Kun saisi näitä lisää... Sitten otettiin hyppynoutoa, ensin pari noutoa Benitan kapulalla (piti ensimmäisellä kerralla haistaa, että ihmeellisen hajuinen kapula, ja otekin oli vähän varovainen). Toinen kerta oli jo ihan reipas, tähän pitää nyt ruveta sitä vauhtia tekemään, kun alkaa vihdoin olla aika varma siitä, mitä pitää tehdä. Sitten otettiin yksi harjoitteluhyppy n. 40 cm esteen yli, ja sitten pari hyppynoutoa. Ensimmäisessä unohdin hyppy-sanan, mutta hyvin se toi kapulan esteen yli. Toinen kerta oli ohjaajalta parempi, koira teki hyvin, Sitten vielä hypeltiin, kun se on niin kivaa. Lopuksi vielä seisomisia takapalkalla, joudun vielä auttamaan kädellä, mutta ajatus on jo ihan ok. Ehkä tästä päästään joskus eteenpäin. Mutta alokasluokan PK-tottiksessahan ei mitään liikkeestä seisomista edes ole. Tosin pekopuolella on, joten pakkohan sitä on treenata.