Viikonloppu meni Keijo Rautasen ohjauksessa jälkikurssilla. Porukka oli mukava eikä koko lauantain jatkuneen vesisateen annettu haitata, sunnuntaina oli kuitenkin hyvä keli.

Rutun ensimmäinen jälki oli melkoisessa risukossa, oikein opettavainen harjoitus. Ikää jäljellä oli varmaaan 5-6 h ja kuten todettua, vettä tuli aika reippaasti. Janasta Ruttu meni reilusti yli, toisesta suunnasta lähestyttäessä se nosti jäljen. Jäljen ajaminen oli levotonta, se tarkisteli ja kiersi ja palasi sitten aina takaisin jäljelle. Jujuna oli tehty kaksi kulmaa ennen tietä, eli tietä lähestyttäessä ei mentykään yli, vaan oli kulma. Molemmissa Ruttu meni suoraan tien yli. Tiedetäänpähän, mitä harjoitellaan... Toinen kulmista oli vielä terävä. Keppejä nousi 4/6, mikä ei ihme, sillä Ruttu ei kyllä pysynyt jäljen päällä koko ajan kun se tarkisteli hajuvanan reunoja. Viimeinen keppi oli melko pian terävän kulman jälkeen. Ruttu teki kaarroksen kulman toista sivua kohti ja sai hajun viimeisestä kepistä, joten poikaisi kepille. Minä ihmettelin ja kutsuin koiraa takaisin, kunnes se nosti kepin suuhun ja toi sen minulle. :D Että hölmö ohjaaja, katso nyt, kun löysin tämän kepin.

Toinen harjoitus oli janaharjoitus, joka tulikin tarpeeseen. 3 janaa, joissa vapautus ensimmäiseltä kepiltä. Ensimmäinen jana meni vähän pieleen, sillä Ruttu sa voimakkaan hajun Avvun janalta, joka oli jo käyty ajamassa, takajäljen suunnasta tietysti. sinne se sitten lähti (olin päästänyt liinasta, kun se olisi sotkeutunut muuten), pääsi Avvun paluujäljelle saakka. Sieltä hain sen uudelleen, ja ajettiin tarkoitettu pätkä. Seuraavalla janalla se jälleen olisi lähtenyt takajäljelle, pyrin rajoittamaan sitä, ja lähdin liikkeelle heti, kun oikea suunta löytyi. Ei ollut kovin helppo tämäkään jäljen nosto, jouduttiin pari kertaa yrittämään nostoa eri suunnista. Kolmannella janalla jälki nousi jo vähän paremmin, edelleen yritti takajälkeä. Vaihtoi kuitenkin jäljen ilmeisesti karhun jälkeen, jota lähti ajamaan. Jouduttiin sitten palaamaan ja nostamaan jälki vielä uudelleen. Edellen takajälki kummitteli, mutta onneksi tuli keppi heti oikeaan suuntaan lähtemisen jälkeen.

Sitten tehtiin yön yli jäljet vanhenemaan, joteka ajettiin sunnuntaiaamuna keli kirkastuttua. Rutun jäljellä oli jälleen mennyt karu jäljen yli ilmeisesti pariinkin otteeseen, sinne koira yritti viedä. Joutui kuitenkin nostamaan oikean jäljen uudelleen, kun rajoitin liinasta. Jäljellä pysyessään se kuitenkin jäljesti oikein kivasti, mikä olikin näin vanhalla jäljellä mukava jälleen huomata. Ja kepitkin nousivat yhtä lukuunottamatta,

Viimeinen harjoitus oli jälki tiellä. Tielle tultiin tutummasta maastosta heinikosta, ja tiellä oli nami joka askeleessa. Harjoitus meni loistavasti, näillä eväillä on hyvä jatkaa erilaisiin alustoihin tutustumista, janatyöskentelyä ja tarkkuutta jälkiin. Lisäksi teräviä kulmia pitää ruveta harjoittelemaan, niissä pitää muistaa tuulen suunta.

Kiitos Keijolle hyvista opeista, Ullalle järjestelyistä ja hyvälle porukalle. Treenataan taas!