Meille oli järjestetty ihan oikea etsintäharjoitus ja minäkin ehdin vähän myöhässä mukaan. Koska olin myöhässä paikalla, jouduttiin Lommon kanssa yksin tutkimaan lähialue (rakennukset). Tosin arvovaltainen delegaatio (Hermanni ja Kari) kulkivat takapiruina katsomassa miten pärjätään wink).
Ohjeena oli, että jos ovi on kiinni, sitä ei saa avata ilman lupaa. Ensimmäinen avonainen ovi oli päärakennuksessa, huutelin sisälle normisti (mistä sain sitten kehut palautteen annossa) ja päästin Lommon etsimään. Ensimmäiseen huoneeseen päästessään se saikin hajun pojasta, joka oli lattilalla makaamassa, kiersi takahuoneessa ennen kuin löysi maalimiehen. Olipa iloinen pieni koira kun se ilmaisi.

Kun oltiin viety tämä yllätyskadonnut etsinnän johtoon, olikin jo unohtunut ohje siitä ovien avaamattomuudesta. Lisäksi Kari hämäsi minua sanomalla, että isoon vajaan ei saa sitten mennä, muihin voi. No sitten toteutettiin rakennusetsintää normaalisti ja selvästi hajua tuulen suunnasta tuli. Vajan takana olikin sitten pari rouvashenkilöä jotka olivat olleet marjassa, talon väkeä... Nämäkin Lommo ilmaisi ja sai kehut.

Sitten meidän piti lähteä tarkistamaan toista aluetta, mutta juuri kun olin lähdössä sinne, tuli ilmoitus, että toinen koirakko oli löytänyt esineen ja koira ilmaisikin kerran sillä alueella minne meidän olisi pitänyt lähteä. Sitten minusta tulikin uusi etsinnän johto ja vanha johto lähti tekemään lähialue-etsinnän uudestaan. Pian kadonnut löytyikin ja lopulta annettiin ja saatiin palautteet.

Tosi hyödyllinen treeni ja oikeasti aika hauskaa kun ei tiennyt löytyykö ukkoja vai ei.