Sunnuntaina käytiin Benitan ja Virnan kanssa opiskelemassa taas tottista kun muut olivat agiliitämässä. Ensin otettiin isojen koirien kanssa paikallaolo, molemmat oli rauhallisia, ja olin tyytyväinen.

Seuraavaksi Ruttu pääsi harjoittelemaan, otettiin perusasentoja ja seuraamista, ja into oli kova, liekö herkkuna olleet lihapalat vaikuttaneet... Kaukokäskyjä otettiin myös harjoituksen vuoksi, ja hyvin ne meni, siten kuin Ruttu ne osaa. Lopuksi vielä harjoiteltiin liikkeestä seisomista, käskyn se osaa, mutta paikalle jääminen seisten on vielä vaikeaa, eli meinaa hiipiä perään. Ruttu oli oikein innokas, pitänee ottaa samoja nameja ensi kerralla!

Lommolle otettiin kontaktitreeniä häiriön kanssa, Virna tuli häiriköimään lähistölle. Hetki oltiin levottomia, ja olisi haluttu leikkimään, mutta kun Lommo hoksasi että minulta saa namia ja Virnan luokse ei pääse, alkoi kontaktikin pysyä. Tämä oli hyvä harjoitus, pitää treenata häiriön kanssa useamminkin. Nopea oppimaan Lommo ainakin on. Tämä huomattiin lenkilläkin, sillä tähän mennessä on aina kutsuttu kontaktiin kun tulee pyöräilijöitä vastaan. Yhtenä päivänä tässä se sitten tuli kontaktiin itse, kun huomasi pyörän tulevan. Loistavaa! Samoin se on lenkillä tajunnut, että jos se juoksee liian kauas, pysähdyn. Nyt se sitten automaattisesti pysähtyy n. 10-15 m  juostuaan, ja jää katsomaan, että varmasti seuraan. Voi kun Ruttukin toimisi niin hienosti! (ja jäämme odottelemaan murkkuikää ja sen ongelmia...)