Ei meidän elämään näytä mitää arkisia asioita mahtuvan, pelkkää treeniä vaan!

Eilen jäljesteltiin sitten vieraiden tekemiä jälkiä, tai eivät Tomi ja Benita nyt niin kovin vieraita ole. No kumminkin. Hyvinhän ne treenit meni.

Lommolle Tomi teki n. 150m pitkän jäljen, joka vanheni n. 1,5 h, jäljellä oli 6 keppiä, joita ei oltu sen kummemmin merkattu. Kiva oli testata, miten hyvin ilmaisu pelittää. Jälki nousi hyvin ja oikein Lommomaiseen tapaan se lähti ajamaan, nokka maassa rauhallisella tahdilla. Kulmissa ei ollut mitään ongelmia, eikä jälki tainnut kertaakaan hukkuakaan. Ensimmäisen kepin yli mentiin, mutta 4 kepeistä ilmaistiin hienosti, yksi jäi metsään. Tarkasta ja hienosta jäljestyksestä sitten superpalkkaa.

Rutun jälki oli tallattu ihmiselle hyvin vaativaan maastoon, kivikkoa, risukkoa jne... Se oli ehkä n. 350 m, vajaa pari tuntia vanha ja 5 esinettä. Janan nosto oli hankala, sillä jana oli tiheässä pusikossa, ja koiraa oli vaikea seurata. Ensimmäinen esine löytyi kuitenkin pian jäljen noston jälkeen, mistä koira sai varmistuksen, mitä jälkeä kannattaa ajaa. Ruttu ajoi rauhallisella temmolla hienosti, kulmat menivät kuin raiteita pitkin, ja ongelmana oli tosiaan lähinnä ihmisen liikkuminen hankalassa maastossa. Hertalle ja Martille pitääkin tuohon maastoon tehdä jälki joku kerta! ;) Esineet löytyivät mahtavan hyvin, niitä ei oltu merkattu sen kummemmin, ja jouduin jäljestämään aika pitkässä liinassa maaston vuoksi, joten ilmaista täytyi melko pitkään. Kyllä oli tämäkin koira herkkupalkkansa ansainnut!

Jälkien vanhetessa otin Rutun kanssa vähän tottista, seuraamisia, jääviä liikkeitä ja luoksetulon. Lopuksi vielä eteenmeno tiellä, Ruttu lähti hyvällä vauhdilla eteen, ja meni maahan hetken mietittyään. Ihmetteli vähän, että mikähän juttu tämä oli. Vire oli hyvä ja treeni meni mallikkaasti.

Seuraavat treenit ovatkin jo tänään, hakumetsään mennään :D