Eilen kokoonnuttiin hakutreeneihin uuteen paikkaan Ruokojärvelle, ja maasto olikin aivan loistava hakua varten, kiitos Hertta!

Rutun treeni menikin taas penkin alle. Ensimmäisen maalimiehen piti olla helpossa piilossa ja vielä tuulen suunnassa, mutta lähetin Rutun vinoon, se teki kaarroksen (vailla korvia) ja lähti toiseen suuntaan maalimiestä kohti. No sen se sitten löysi, mutta eipä voi olla kovin tyytyväinen. Uudella lähetysyrityksellä se lähti kuitenkin hyvin maalimiestä kohti ja ilmaisi hyvin. Kolmas maalimies oli melkein takarajalla ja tätä kohti Ruttu eteni hyvin, sai hajun aikaisessa vaiheessa ja joutui tekemään töitä, että löysi maalimiehen. Tähän oli ihan hyvä päättää, eikä mun hermo ehkä olisi kestänyt enempää.

Lommolla oli taas vauhtia enemmän kuin järkeä, mutta oli hyvä valinta ottaa haamumaalimiehet alkuun. Ensimmäiseltä maalimieheltä se tosin lähti juoksemaan kunniakierrosta kun namit oli syöty, eli pitää ruveta harrastamaan sitä maalimiehellä rauhoittumista. Toisella maalimiehellä se pysyikin jo suht hyvin, ja kolmannella, joka olikin valmiina piilossa, se pysyi jo kivasti raaputettavana. Hyvin Lommo hakee hajun tuulen alta, ja etenee hyvin.

Molemmille koirille pitää vaan noita haamuja ja Rutulle jopa jäniksiä tehdä, että ne etenisivät suunnilleen sinne, minne on tarkoitus. Ja maalimiehet piiloon yksi kerrallaan, ettei niitä ukkoja löydy muualta kuin oikeasta suunnasta.