Eilen oli onnistuneet jälkitreenit. Kiitos Hertta ja Panu jälkien tallaamisesta!

Lommolla oli n. 200m kaarros, n. tunnin vanha, jolla oli 4 esinettä, joiden alla namipurkit maan sisässä. Jälki oli hyvin merkattu, joten tiedettiin missä jälki menee, ja Lommo jäljestikin oikein tarkasti. N. 50m ennen loppua oli oikeastaan ainoa kohta, jossa jälki hukkui, mutta pienen mietinnän jälkeen Lommo etsi jäljen uudelleen ja jatkoi hienosti. Esineet se ilmaisi selvästi hännällään, samoin se taisi vähän ragoida jälkikreppeihin, niistäkin pitää tehdä näkymättömämpiä jatkossa. Yhden esineen se ilmaisi jopa siten, että oli jo mennyt sen ohi, mutta palasi takaisin esineelle hienosti. Esineillä pyysin sen vielä istumaan, ennen kuin annoin namit, pitääpä tätäkin kotona harjoitella vaikka ihan naksun kanssa. Seuraavaksi Lommolle pitää ruveta tekemään jyrkempiä kaarteita ja kulmia, perusjäljestys on oikein mukavaa ja rauhallista.

Rutulla oli vuorossa janaharjoitus, koska oma janatyöskentelyni ei ole kovin varmaa, ja Rutun eteneminen janalla on myös ollut vähän vaihtelevaa. Treenissä oli 3 jäljen nostoa, n. 50m jälki ja päätös esineeseen. Jäljet vanhenivat n. 1,5h. Ensimmäinen jana oli n. 25m pitkä, eteneminen oli suht hyvä, mutta Ruttu lähti takajäljelle. Piti jarruttaa ja odotella, että jälki nousee oikeaan suuntaan, lopulta se onnistui, esineilmaisu oli hyvä ja sitten jatkettiin seuraavalle. Toinen jana oli varmaan lähemmäs 50m, Ruttu ei aluksi edennyt, mutta uudella lähetyksellä eteni mainiosti, törmäsi jälkeen ja lähti oikeaan suuntaan. Kolmas jana oli vähän lyhyempi, jälleen eteni hyvin mutta lähti tarkistamaan takajälkeä. jälleen meni hetki, että oikea suunta löytyi, mutta esineilmaisuun olin hurjan tyytyväinen, se nimittäin syvässä heinikossa meni ohi esineestä, mutta palasi (ilman jarrutusta liinasta) esineelle ja ilmaisi. Ruttu oli itsekin tyytyväinen itseensä, ja syystäkin!

Jälkien vanhenemista odotellessa otettiin pätkä tottista molempien kanssa, Lommon kanssa lähinnä leikittiin, ja kyllähän se vähän minustakin kiinnostui, vaikka Hertta ja Panu seisoivatkin vieressä. Rutun kanssa otettiin vähän seuraamista ja perusasentoja, vire oli mainio. Pari lyhyttä luoksetuloa ja kaukokäskyjä, mikä onnistui myös hyvin (se on niin paljon siitä vireestä kiinni!). Pitäisi ehtiä nyt puistoon vaikka sunnuntaina tallaamaan pienet jäljet vaihtelun vuoksi.