Lommolle tein taas jäljen pihanurmelle, ja taisin unohtaa periaatteen "vaikeuta vain yhtä osa-aluetta kerrallaan harjoitteluvaiheessa". Vanhensin nimittäin jälkeä nyt ensimmäistä kertaa reilun puoli tuntia ja tein jäljelle vielä mutkan. Ja niinhän sitten kävi, että jäljestys oli levottomampaa kuin aiemmin, hakemista ja tarkistelua takajäljeltä. Ensi kerralla siis JOKO mutka TAI vanhempi jälki.

Sunnuntai-iltana treenattiin tottista koti-idean pihassa, joka olikin valaistukseltaan ja häiriöltään aika kiva paikka! Rutun aloittaessa pihaan tuli vielä joku porukka ajamaan jollain nikko-autolla, mutta eipä meidän kaiken kokenutta Ruttua paljon hätkäyttänyt. Hertta kävi sitten ystävällisesti kysymässä, voivatko ajaa vähän kauempana koirista, mutta porukka lähti sitten muualle, kun ei kerran koko pihaa voinut käyttää. Rutun kanssa otettiin ensin häiriötreeni, perusasennossa kontaktissa vaikka muut touhuilee ympärillä. Meni ok, ja sen jläkeen kontakti olikin huippua jäävissä liikkeissä jotka oli päivän teema. Ensin maahanmenot, jotka olivat loistavia huolimatta märästä kylmästä asfaltista. Istumista piti muistutella ja auttaa pari kertaa, mutta hyvin meni lopulta sekin. Seisomista pitää harjoitella myös, mutta uskon kyllä että sekin onnistuu vielä. Kaiken kaikkiaan olin tosi tyytyväinen! Ja tämä vielä koiralla, jolla on juoksut päällä, eikä keskittyminen silloin ole välttämättä parhaimmillaan. Rutun kanssa seuraavaksi otetaankin luoksetulotreeniä.

Lommon kanssa vain harjoitteltiin kontatia ja syötiin nameja, Rasa-häiriö oli tällä kertaa hurjan iso häiriö. Eli koirahäiriötä tarvitaan vaan paljon. Lopuksi otettiin yksi luoksetulo, ja tämäkin oli aika levoton, juoksi ohi pari kertaa, vaikka kutsusta lähteekin kohti lujalla vauhdilla. Aivan ihastuttavahan tuo pentu kuitenkin on. Vaikka tuntuu ettei se aina olekaan kovin välkky... :D