Me oltiin hakumetsässä tyytyväisiä, ettei vettä tullutkaan vaakatasossa, tuuli oli kuitenkin reipas. Ja minä olin hienon suunnitelman ja namit ja kaikki jättänyt kotiin...

Lommolla oli 4 maalimiestä, jotka kaikki odottivat haukun ennen kuin alkoivat palkata, ja mainiostihan sieltä sitä haukkua tuli. Ensimmäinen oli haamu ja umpipiilo, kahdelta seuraavalta otin Lommon kutsusta luokseni keskilinjalle, josta lähetys, ja suurin osa pistoista oli oikein hyviä, vastatuulen puolella vain toinen maalimies ei meinannut löytyä, kun tallausjäljet veivät koiraa kohti takarajaa. Maalimiehillä Lommo oli oikein rauhallinen ja kaikkiaan hyvä treeni.

Rutulle ajattelin ottaa ihan pienen treenin, jos se vaikka olisi ollut vaisu. Ja vielä mitä, sehän ihan haukkui innosta. Ensimmäinen oli sama umpipiilo kuin Lommollakin, valmiina piilossa, ja sinne ryntäsi kyllä tosi hienosti. Toinen pisto oli tyhjä etukulmaan tuulen puolesta tyhjemmälle puolelle, sieltä tuli hienosti takaisin ja kolmas pisto vei hienosti taroeeksi pitkälle, että sai hajun maalimiehestä tuulen mukana. Ilmaisut olivat vähän kimakoita luultavasti kovasta innosta johtuen, mutta niitä harjoitellaan sitten toiste.