Eilen aloitettiin Rutun kanssa huippuhyödyllinen tottiskurssi. Kiitos Tarulle järjestämisestä!

Aloitettiin paikkamakuulla, korjais asentoa kerran, mutta oli muuten oikein rauhallinen, vaikka ympärillä koirat olivat levottomia ja muut kävivät palkkaamassa välillä. Hienoa!

Sain Rutun aika hauskaan vireeseen, vaikka hetki jouduttiin odottelemaan vuoroa. Heti alkuun tuli vähän tyhmä olo, kun Rutun perusasento on edessä (niinkuin se on ollut jo pitkään) ja se korjautui yksinkertaiseti sillä, että palkkasin oikeaan kohtaan eli jalan viereen (siihen, mihin Lommoa palkkaan, ja se on oppinut asennon oikein. Mistäköhän johtuu?) Seuraamiset meni ok, en ottanut pitkiä pätkiä, vaan palkkasin aika nopeasti. Ja taas se palkkaus sinne oikeaan kohtaan. Ehkä se paikkakin alkaa parantua, kun palkkaan lähelle? Oikeaan ja vasempaan käännökset meni hyvin, mutta täyskäännös (harjoiteltiin ensimmäistä kertaa oikeaan) ei oikein onnistunut.

Luoksetulot olivat vähän väljiä, otin ihan lyhyeltä matkalta ensin muutamia loppuasentoja ja yhden pitkän. Laukkasi ihan hyvin vaikka jäi aavistuksen kauas.

Noutoa hetsasin ja innostin, heitin kapulan ja sitten annoin käskyn. Ruttu laukkasi hyvin kapulalle ja nosti ripeästi ja kun se lähti laukaten kohti, vapautin ja kaivoin palkkapurkin esiin. Hyvä idea vauhdin saamiseksi oli se, että päästän menemään jo ennen kuin kapula pysähtyy, ja toinen idea (jota voisi myös luoksetulossa käyttää), että kaivaa superpalkan esiin jo ennen lähetystä, jolloin noutokapulasta tulee väline saada superpalkka, eli kannattaa olla mahdollisimman nopea.

Eli kurssilta tuli juuri sitä antia, mitä tahdoinkin, uusia hyviä ideoita  treenin kehittämiseen!