Käytiin etsimässä mummoja, pari viikkoa kokeeseen aikaa. 3 maalimiestä, aivan tyyni matalapaine, märkää lunta metsä täynnä. Alueena ojalta ison kallion päähän saakka. Etsintäsuunnitelmana oli kävellä alue ojalta lähtien tien suuntaisesti n. 50-60m metsän puolella luoteeseen. ja jatkaa sitten takaisin ojalle syvemmällä, mikäli ei nouse.

Ensimmäinen olikin kunnon haaste, sillä se käveli. Lommo sai nopeasti tieltä jo hajun, oli juossut maalimiehen ohi ja selvästi sitten väisti maalimiestä, jäljesti ja vaikka mitä. Ei mennyt ilmaisemaan edes lähettämällä, eikä silloin kun maalimies pysähtyi, piti mennä alas niin hoksasi että tämähän pitääkin haukkua.

Toinen olikin sitten extramaalimies. Kuului muutamia haukkuja hajulta (erilainen haukku) ja sitten paikka vaihtui ja alkoi maalimieshaukku. Ja Lommo oli ilmaisemassa ukkoa tiellä, joka oli edellisenä ollut suoritusvuorossa... No siitä palkka ja jatkamaan etsintäsuunnitelman mukaisesti. Pian nousi seuraava kallion kupeesta, muutama tarkennushaukku ennen kuin kivenkolosta löytyi ukko. Ja ei tarvinnut jatkaa pitkään kun löysi vielä neljäs, jälleen muutama haukku hajusta ja sitten maalimiehelle.

Etsintäsuunnitelmana ainakin tällaisessa selkeässä maastossa toiminee ihan hyvin tämä harvakseltaan siksakkaaminen. Koira etenee kyllä kun on hajua tarjolla. Eikä sitten tule kamala kiire kokeessa kun voi mennä ihan hissukseen.