Vihdoinkin Rutun normaali ongelma eli matala vireystila tuli ilmi treeneissä. Tehtiin seuraamisia, ja se laahusteli puoli metriä jäljessä. Tähän pohdittiin ratkaisua. Ja sehän on juuri se, mitä itsekin olen miettinyt, mutta en ole osannut toteuttaa, eli palkkaa pitää tulla vain hyvässä vireessä tehdyistä hommista. Ja siten, että koira itse tarjoaa toimintaa eikä itse tarvitse sitä niin paljoa nostattaa. Pitää nyt miettiä jokun viisaamman kanssa vielä lisää käytännön toteutusta, mutta ainakin ruuat annetaan vain innokaasta tekemisestä ja treeneissä samoin. Ja jos ei intoa löydy, niin voiko raakasti jättää koiran huomiotta ja yrittää myöhemmin uudelleen? Lisäksi pitää miettiä mikä sitä koiraa nostaisi ja laittaisi yrittämään enemmän. Nälkä? Leikki? Se, että teen Lommon kanssa ensin? Naksuhommat?

Toinen homma on se oma kaavoihin kangistuminen, mitä pitää yrittää rikkoa. Toinen ajatustyötä vaativa homma.

Toinen mitä treenattiin oli hypyt ja hyppynoudot. Olin vähän lukossa pitkän keskustelun ja pohdinnan jälkeen, joten alku meni pipariksi, enkä auttanut Ruttua tarpeeksi. Saatiin kuitenkin pari hyvää toistoa alokasluokan hypystä (vaikka unohdin seiso-käskyn) ja lopulta pari hyvää toistoa hyppynoutoa. Hyppynoudossa voi vielä koiraa mennä tukemaan esteelle asti, jotta se tulee kapulan kanssa esteen yli (oli uusi este, joka Ruttua alkuksi ihmetytti). Pitää kehittää kotiin joku hyppy, jotta saadaan treenattua sitä.

Eli kaksijakoiset ajatukset vielä näistä hommista. Toisaalta hyvä, että ongelma tuli esille, toisaalta vaikea, kun ei tiedä miten ongelmaa lähtisi korjaamaan käytännössä.