Tervehenkinen ulkoilmaharrastus tämä koiraharrastus. Vettä tuli välillä kuin aisaa ja kukaan ei ollut varustautunut kumppareilla, mutta niin vaan jäljesteltiin Joroisissa pelloilla (kiitos Marille peltojen lainasta!).

Merja oli tehnyt Rutulle jäljen jolla oli 4 tuoretta keppiä ja kai n. 4-5 suoraa kulmaa. Valitettavasti jäljet näkyivät märässä pellossa sen verran että ihan sokkona en mennyt, mutta tarkkaa oli kyllä jäljestyskin. Kulmat menivät mallikelpoisesti mutta kepit olisivat jääneet matkalle. Ensimmäiselle kepille en huomannut mitään reagointia, lopuille palautin koiran jäljellä takaisinpäin, että ilmaisisi paremmin, kun huomasin reaktion kepin hajusta. Seuraava Rutun treeni onkin sitten keppitreeni tuoreilla kepeillä joista sitten kunnollista palkkaa eikä namin namia tietenkään jäljellä.

Lommolle tein itse 8 kepin jäljen, jossa oli yksi terävä kulma, 3 suoraa kulmaa ja harhajälki. Terävää kulmaa Lommo joutui pohtimaan jonkin aikaa, kun tuntui, että jälki loppui kulmaan. Teki rinkiä ja ihmetteli. Pian tämän ratkettua olikin keppi palkaksi. Pari seuraavaa kulmaa meni loistavasti, ja kepit nousivat kuin oppikirjassa. Viimeisen kulman läheltä (n. 5 m kulman jälkeen) meni harhajälki, joka selvästi häiritsi, Lommo olisi jatkanut sitä ensin jäljen suuntaan ja sitten takajälkenä kunnes bongasi vihdoin oikean jäljen ja jatkoi sitten sitä myöden. Tietää siis myös Lommon kanssa, että varmuutta tarvitaan harhajälkien ohitukseen. Pitääpä yrittää joku kerta puistossa pellon sijaan, että niitä luonnollisia harhajälkiä on jo valmiiksi tarjolla.

Kiitos treenikavereille myös tallaamisista ja hyvistä treeneistä!