Jahas, jälleen on ristiriitaiset fiilikset kokeen jäljiltä. Aina näitä uusia tilanteita generoituu ja nyt tuli jotain ihmeellistä.

Jälki nousi nätisti, Lommo jäljesti ekalle esineelle hyvällä vauhdilla ja tarkasti, nosti esineen. Sitten vähän matkaa esineen jälkeen (ehkä 200 m tuli suora kulma, jonka se tarkasteli ja jäljesti hyvin, kulman jälkeen oli oja, joka ylitettiin ja siitä ajettiin ehkä 20-30 m ja Lommopalasi takaisinkulmaan. Olin vähän ihmeissäni, että oliko tämä kulma nyt sitten hukka, epäilin vähän terävääkin kulmaa. Sitten Lommo tarkasteli suuntaan jos toiseen, ja lähti vielä uudelleenkin oikeaan jäljen suuntaan pienemmälle lenkille. Sitten itse palasin alkuun päin ja toivoin, että jläki nousisi uudelleen sieltä, jälleen se ylitti ojan ja olisi ehkä hakenut oikeaa suuntaa, mutta koska epäilin kahden harhailun jälkeen, että jläki olisi siellä oikeasti, otin koiran takaisin.

Koska jälkeä ei enää löytynyt, keskeytin kokeen, mutta onneksi saimme kuitenkin käydä nostamassa jäljen uudelleen ja hakea seuraavan esineen, niin päästiin lopettamaan hallistusti. Tosin loppu meni jälleen mönkään, kun Lommo harhautui jäljeltä loppupuolella ennen esinettä ja jouduttiin nostamaan esine vielä uudelleen.

Nyt en sitten tiedä mitä tehdä. Tuomari (joka oli siis suunnistajanani) epäili, että kulmassa, jossa jälki hukkui, oli joku niin mielenkiintoinen haju, että Lommon piti lähteä se vielä tarkastamaan uudelleen. Ja itsehän tein virheen, kun en antanut sen vapaasti hakea jälkeä uudelleen. Outo ja hankala juttu, mutta ehkä ei vaivata tällä päätä sen enempää, tehdään hyvä treeni tässä välissä ennen seuraavaa koetta ja luotetaan vaan että hyvin se menee...